Hlavní obsah

VIDEO: Čech deptal útočníky Barcelony. Měli jsme asi 24 šancí, nechápal Guardiola

Jan KrůtaPrávo

Fotbalisté Barcelony svírali domácí Chelsea na jejich stadiónu Stamford Bridge skoro celý zápas. Balón za záda skvěle chytajícího Petra Čecha ale procpat nedokázali. „Vytvořili jsme si asi 24 šancí, ale gól jsme nedali. Co můžeme dělat? V odvetě si vytvořit dalších 24 šancí a doufat, že některá z nich skončí v bráně,“ snažil se zlehčit situaci trenér fotbalistů Barcelony Josep Guardiola po prohře 0:1. „Favoritem je teď Chelsea,“ dodal kouč obhájců trofeje po prvním semifinále Ligy mistrů.

Čech vychytal všechny útočníky Barcelony

 
Článek
Fotogalerie

Přesto však věří, že se v domácí odvetě bude jeho tým prát o postup do finále. „Moji hráči jsou teď smutní, ale doma udělají vše pro to, abychom šli dál. Musíme být trpěliví. Chelsea má náskok, ale pro nás je odveta výzvou, kterou přijímáme," přiznal Guardiola.

„Já si nemyslím, že bychom teď byli favorité, pořád je to padesát na padesát. Víme, co nás na Nou Campu čeká, bude to strašně těžké, ale pokud zopakujeme tenhle skvělý výkon a podaří se nám dát gól, pak máme určitě šanci postoupit," tvrdil trenér Chelsea Roberto Di Matteo.

Výkon týmu označil za pětihvězdičkový a těch pět hvězd stoprocentně patřilo i Petru Čechovi, který byl jedním z hrdinů v dresu Blues. „Můžeme být pyšní na to, co jsme dokázali," citoval českého gólmana Sky Sport News. Ten vytáhl nejdůležitější zákrok večera v samém závěru, kdy konečky prstů vytlačil hlavičku Puyola.

Drogba satisfakci cítit musel

„To, co jsme předvedli, bylo téměř perfektní," radoval se Di Matteo. „Museli jsme být trpěliví. Věděli jsme, že nějaká šance přijde a Didier (Drogba) byl ve správný čas na správném místě," pochválil autora jediného gólu z nastaveného času prvního poločasu.

I když to naplno neřekl, samotný Drogba určitě cítil satisfakci po tři roky staré křivdě. Barcelonu podle fotbalistů Blues v odvetě semifinále s Chelsea tlačil norský sudí Övrebö a na Stamford Birdge přišli domácí o postup až v nastaveném čase, kdy vyrovnal na 1:1 Iniesta. Drogba při odchodu ze hřiště tehdy neudržel nervy na uzdě a do televizní kamery si od plic ulevil na adresu rozhodčího. Dostal čtyřzápasový flastr, který byl posléze zmírněn na tři utkání.

Máme šanci, říká Drogba skromně

„Myslím, že jsme se poučili," pravil diplomaticky po úterní bitvě Didier Drogba. „Oproti tomu zápasu před třemi lety jsme se hodně zlepšili. Hlavně jsme nedostali gól. Jsme za takový výsledek šťastni a teď se musíme pokusit skórovat i v Barceloně. Pak máme šanci," přiznal snajpr z Pobřeží slonoviny.

Kapitán Chelsea John Terry měl pro tým jen slova uznání. „Museli jsme být trpěliví. Vždyť jsme se prvních patnáct minut snad ani nedotkli balónu. Ale tohle vás při zápasech s Barcelonou nesmí vyprovokovat. Hráli jsme dobře ve všech řadách a Didi předvedl na hrotu fantastický výkon. Pral se tam sám s nejlepšími obránci světa a dokázal, že je mužem pro tyhle největší zápasy."

Reklama

Související témata: