Hlavní obsah

VIDEO: Hráli jsme na hranici možností, proto jsme si skalp Barcelony zasloužili, myslí si Čech

Londýn/ Praha

Společně s autorem jediného gólu Drogbou a kapitánem Terrym byl hlavní postavou Chelsea v první semifinálové partii Ligy mistrů proti Barceloně. A partii vítězné, neboť Petr Čech několika bravurními zákroky udržel čisté konto a dal tak svému týmu velkou naději pro odvetu příští úterý na Nou Campu. „Do Barcelony se pojedeme porvat o postup, ale mírným favoritem pořád zůstávají Španělé. Hrají doma a jejich úspěšnost na Nou Campu je obrovská. Ale my se jen tak nevzdáme a o postup se budeme rvát do poslední minuty,“ meditoval Petr Čech nad novou rolí, do níž se jeho tým po výhře 1:0 dostal.

Čech vychytal všechny útočníky Barcelony

 
Článek
Fotogalerie

Dostali se do role, na kterou nejsou v anglické Premier League zvyklí. Barcelona jim celé dlouhé pasáže nepůjčovala míč, takže se hrálo de facto na jednu bránu. „Nejsme na něco podobného skutečně zvyklí, ale byli jsme na takovýto průběh střetnutí připraveni. Důležité bylo neuvolňovat soupeři prostor, což předpokládalo hrát koncentrovaně a disciplinovaně a to jsme svedli. Barcelona měla víc šancí, ale nám ideálně vyšel jeden protiútok, takže jsme z prvního semifinále vytěžili maximum," rozebíral český legionář taktiku, která proti obhájci trofeje slavila úspěch.

Hlavička Puyola byla nejtěžší

Pochopitelně i díky několika jeho brilantním zákrokům, jimiž měl navrch nad Messim, Puyolem a spol. „Nejtěžší chvíle přišla v samém závěru při hlavičce Puyola. Míč proletěl na poslední chvíli, navíc se po něm ještě jeden ze Španělů natahoval a máchal nohou, takže jsem se po balónu mířícím přesně k tyči musel hodně natahovat," cenil si Petr Čech toho, že udržel nulu.

"Všichni jsme hráli na hranici možností, takže si myslím, že za obětavost jsme si výhru zasloužili," připomínal, že on i jeho spoluhráči dali do duelu s Barcelonou skutečně všechno.

Pravda, hned několikrát mu pomohlo štěstí, protože Katalánci trefili břevno a tyč. „Štěstí jsme měli, proti vynikajícímu týmu je ho ale vždy zapotřebí. A my mu šli navíc naproti, protože jsme podali týmový výkon. V defenzivě jsme hráli výborně, neboť Terry, který zblokoval spoustu střel, stejně jako Cahill nebo Cole byli skvělí. Výtečně ale procoval pro tým i Drogba, který se vracel, bránil a nakonec dal i gól, takže nadmíru splnil to, co jsme od něj čekali. A rezonující tyč a břevno? Zápas se hrál v tak vysokém tempu, že nebyl vůbec čas nad těmito situacemi přemýšlet."

Na Nou Campu to chce dát gól

Před odvetou, která je na programu příští úterý na barcelonském Nou Campu, postupové akcie Chelsea narostly a její šance na účast v květnovém mnichovském finále se umocnily. Ostatně, i trenér a hráči Barcelony po první semifinálové partii na Stamford Bridge začali obracet a tvrdí, že mírným favoritem je teď anglický celek.

„Ono je celkem jedno, kdo je favorit a kdo ne. Pro Barcelonu prohra 0:1 nic moc neznamená, její hráči si budou do odvety určitě věřit. Pokud by se nám ale podařilo vstřelit na Nou Campu gól, mohlo by to být hodně dobré," přemýšlel o postupových nadějích své Chelsea Petr Čech. „Nic není zatím rozhodnuto, jedeme dál. Navíc už v sobotu máme strašně důležitý zápas v lize s Arsenalem, takže musíme rychle přepnout," připomínal, jak náročný program jeho mužstvo čeká.

Reklama

Související témata: