Hlavní obsah

VIDEO: Cesta k bráně Barcelony je jako Cesta do pekel, přiznává před odvetou Drogba

Barcelona

Spoléhají, že na Nou Campu alespoň jeden gól vstřelí a tím rozrazí bránu finále, neboť Barcelona jim těžko nasází tři góly, které by za této konstelace ona k postupu potřebovala. Na Drogbovi bude, aby se stejně jako v prvním duelu na londýnském Stamford Bridge o vytouženou trefu pokusil. Tedy, pokud bude v pořádku a v barvách Chelsea k odvetě semifinále Champions League nastoupí a hlavně - pokud ho Guardiolův tým do podobné šance i tentokrát pustí.

první zápas mezi Chelsea a Barcelonou

 
Článek

Před týdnem sehrál Drogba skvělou partii. Nejen tím, že první semifinále jediným gólem rozhodl, ale i proto, že odvedl obrovské penzum práce. Osamocen na hrotu útoku, kde na sebe neustále vázal obránce Barcelony, v defenzívě ale zrovna tak. Stejně jako teatrálními pády, jimiž střádal čas.

Už doma si připadal jako na M25

„Naše šance v odvetě bude jen v tom, když dáme gól," potvrdil i čtyřiatřicetiletý útočník z Pobřeží slonoviny Didier Drogba, že spoléhat na Nou Campu pouze na bránění a defenzivu by znamenalo cestu do záhuby.

Jenže vstřelit branku Barceloně a v jejím fotbalovém chrámu k tomu, to je úkol nesmírně obtížný. „Už doma to bylo těžké. Pokaždé, když jsem se podíval k bráně Španělů, připadala mně strašně daleko a cesta k ní neskutečně zatarasená. Jako bych stál někde na M25," narážel Drogba na proslulou londýnskou dálnici, která je tak přetížená a přeplněná, že se jí říká „Cesta do pekel".

Pokud by se ovšem Drogba nebo některý z jeho spoluhráčů touto „Cestou do pekel" na Nou Campu prokličkoval a gól i v odvetě vstřelil, otevřela by se před Chelsea s největší pravděpodobností finálová brána Champions League. A do pekel by šla Barcelona.

Čína velkým lákadlem, ale...

A být oním střelcem znovu Drogba, možná by si přece jen řekl o prodloužení angažmá na Stamford Bridge. Chelsea je zatím ochotna jednat jen o ročním prodloužení, on však chce úpis minimálně na dva roky. A svými výkony v posledních zápasech potvrdil, že by klub na prodloužení škodný být nemusel. Vždyť v semifinále FA Cupu proti Tottenhamu vstřelil důležitý první gól a patřil mezi vůdčí osobnosti týmu, což platilo i v prvním semifinále Champions League proti Barceloně.

Chelsea ale opakuje, že o jeho služby sice zájem má, ale jen na rok. Proto Drogba hrozí odchodem do Číny, kde už působí jeho bývalý klubový spoluhráč Anelka. Od léta mu tam nabízejí dvouletou smlouvu a garantují týdenní příjem 130 tisíc liber, což je pro Drogbu velké lákadlo. Ovšem další dvě sezóny v Chelsea by byly lákadlem ještě větším. Pokud by rozhodl i dnešní odvetnou semifinálovou partii na Nou Campu, mohl by se k němu přiblížit.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články