Hlavní obsah

Messi se v nejdůležitějších zápasech neprosadil. Nechte ho být, brání svůj klenot Guardiola

Barcelona

Dva nejdůležitější zápasy Barcelony a její argentinský klenot pobledl. Božský Messi se neprosadil před týdnem v první semifinálové partii Ligy mistrů na londýnském Stamford Bridge proti Chelsea, neviditelný byl i v sobotním El Clasicu proti Realu na domácím Nou Campu. Pro Katalánce děsivá představa, že by právě v klíčových dnech a zápasech celé sezony ztratil Lionel Messi formu. „Nechte ho být. A nechte ho hrát, protože když hraje, je šťastný a pomůže nám,“ brání svou hvězdu kouč Barcelony Pep Guardiola před dnešní odvetou s Chelsea.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Lionel Messi na tréninku Barcelony

Článek

V sobotním El Clasicu ho jeho největší rival Portugalec Ronaldo zastínil na celé čáře, v neděli se Messi na tréninku Barcelony vůbec neobjevil, v pondělí se připravoval jen lehce. Barcelona a celé Katalánsko s ní, začalo tlouct na poplach.

Co s ním je? Jak je možné, že přestával dávat góly? Proč je ve chvílích nejdůležitějších z formy a není schopen se prosadit a mužstvu svými trefami pomoci? Takové a podobné otázky bombardují trenéra Guardiolu ze všech stran.

„Leo měl v neděli žaludeční problémy a doktoři usoudili, že bude lepší, aby si odpočal. Teď už je ale v pořádku a proti Chelsea nastoupí," uklidňoval Guardiola šířící se paniku, že by Messi nemusel proti Chelsea vyrukovat.

I spekulace o tom, že argentinská hvězda ztratila formu a proto přestala dávat góly, nesl krajně nelibě. „Dopřejte mu klid. Nemusí přece dávat branky v každém zápase, k němuž nastoupí. Vždyť v letošní sezóně jich v našem dresu nastřílel už třiašedesát. To je přece přímo brutální počet," bral svůj klenot v ochranu. „Neděje se nic tak hrozného, když po sedmadvaceti zápasech nedá gól," dodával.

A že by snad Messi ztratil formu v době pro Barcelonu nejnevhodnější? To Guardiola už tuplem nepřipouští. „Nikdy jsem se o jeho formu neobával. Nechte ho být. A nechte ho hrát, protože když hraje, je šťastný a pomůže nám," byl si jistý, že v semifinálové odvetě Ligy mistrů proti Chelsea bude Lionel Messi zase ústřední postavou jeho týmu a pomůže obhájcům trofeje do finále.

Reklama

Související témata: