Hlavní obsah

VIDEO: Vášeň, hrdost, touha - to je součástí DNA mých hráčů, je pyšný kouč Chelsea

Barcelona

Jedno vysvětlení nabídl kouč Chelsea Roberto Di Matteo hned po dokonání semifinálové senzace. Věcné, pragmatické, nadmíru pravdivé. „Vášeň, hrdost a touha dostat se do finále jsou v Champions League důležitější než taktika. A právě tyto vlastnosti jsou součástí DNA mých hráčů. Proto jsme Barcelonu vyřadili a postoupili,“ zdůvodňoval, proč jeho tým hrající od sedmatřicáté minuty jen v deseti bez vyloučeného kapitána Terryho a navíc v úvodu druhé půle čelící penaltě odvetu zvládl a katalánského obhájce trofeje z Ligy mistrů vypakoval.

klíčové momenty zápasu Barcelona - Chelsea

 
Článek
Fotogalerie

Takřka hodinu hrála Chelsea na Nou Campu jen v deseti, přesto tlak Barcelony ustála a po senzační remíze 2:2 postoupila do mnichovského finále, v němž se 19. května střetne s postupujícím z druhé semifinálové dvojice Real Madrid - Bayern Mnichov.

Ramires hodil záchranné laso

„Dosáhli jsme něčeho neuvěřitelného. Ramires nám gólem v nastaveném čase první půle hodil záchranné laso a my v tu chvíli věděli, že se ho můžeme držet, neboť od finále nás dělí jen pětačtyřicet minut. Druhý poločas už nebyl ani tak o taktice, jako o vášni, hrdosti a touze dostat se do něj," oceňoval italský kouč na lavičce Chelsea Di Matteo výkon svých svěřenců a jejich přístup především. Veteránů, kteří byli pod jeho předchůdcem Villasem Boasem na odpis, pak v první řadě.

„Barcelona je skvělým týmem s fantastickými hráči, ale my i tak nad nimi měli navrch. Přístupem a postojem, který jsme projevili a jenž je součástí DNA všech mých svěřenců," zdůraznil Di Matteo, že především hrdý duch Chelsea semifinálovou partii rozhodl a jeho tým nasměroval do mnichovského finále.

Lampard: Tušil jsem, že to bude naše noc

„To bylo představení! V deseti mužích a během padesáti zvláštních minut jsme na Nou Campu dokázali něco neuvěřitelného. Ve druhé půli ubíhal čas strašně pomalu, ale i tak jsem měl pocit, že to bude naše noc. A také byla, protože jsme se o ni zasloužili kolektivním výkonem a hrdým duchem, který v sobě máme," rozplýval se Frank Lampard.

„Fotbal už je takový, že lepší mužstvo nemusí vyhrát. K Barceloně jsme měli a máme velký respekt, protože víme, že je nejlepším mužstvem na světě, ale zároveň jsme věděli, že máme své zbraně, kterých můžeme využít. A my je využili v obou zápasech," glosoval senzaci na Nou Campu Fernando Torres, který se v nastaveném čase postaral možná nejdůležitějším gólem, jenž v dresu Chelsea vstřelil, o vyrovnání a tím i o záchranu sezóny, která se ještě před nedávnem zdála nenávratně ztracená.

Ze zpackané sezóny nakonec památná

„V posledních týdnech jsme špatnou sezónu proměnili v sezonu památnou. Nejdříve jsme se dostali do finále FA Cupu a teď i do finále Champions League a budeme chtít samozřejmě obě soutěže vyhrát. A věříme, že je vyhrát můžeme, i když mnichovské finále bez distancovaného Terryho, Ramirése, Meirelese a Ivanoviče bude hodně náročné," přiznával Torres.

Ani on, ani žádný z jeho spoluhráčů se nechtěl vyjádřit, zda by si 19. května přál v mnichovském finále za soupeře víc domácí Bayern nebo madridský Real vedený někdejším koučem Chelsea José Mourinhem.

„Oba jsou to fantastické týmy, a proto nechci vyzdvihovat jeden nad druhý. A to přesto, že my všichni v Chelsea cítíme hodně úcty a lásky k José Mourinhovi za to, co v našem klubu udělal," diplomaticky se vyhnul odpovědi Frank Lampard.

„Pokud chceme vyhrát Ligu mistrů, musíme porazit každého ze soupeřů, s nímž se ve finále potkáme," mluvil ve stejném duchu i Torres.

„Vlastnostmi, jimiž jsme vyřadili Barcelonu, jsme toho schopni," věří i Di Matteo, že se může stát prvním trenérem v klubové historii Chelsea, jenž mužstvo Romana Abramoviče k vysněnému „ušatému" poháru dovede. A osobní prémie  půl miliónu liber, kterou mu ruský miliardář za triumf v Champions League slíbil, pro něho rozhodně není tím hlavním stimulem, stejně jako není pro hráče zásadním motivem deset miliónů liber coby cílová odměna.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články