Hlavní obsah

VIDEO: Čech si užíval triumfální jízdu Chelsea Londýnem. Fanoušci mu přáli ke třicátinám

Londýn
Aktualizováno

Triumfální jízdu otevřeným autobusem ulicemi západního Londýna si v neděli večer vychutnávali fotbalisté Chelsea, kteří spolu s desítkami tisíc svých fanoušků slavili vítězství v Lize mistrů. V centru oslav byl pochopitelně i hrdina mnichovského finále Petr Čech.

Oslavná jízda Chelsea busem

 
Článek
Fotogalerie

Oslavy Chelsea v Londýně

Penaltový rozstřel Bayernu s Chelsea

„Všechno nejlepší k narozeninám," volaly zástupy rozjařených fandů na českého brankáře, který vysněným triumfem zároveň stylově oslavil své nedělní třicátiny.

Didier Drogba posílal polibky na všechny strany a kapitán Chelsea John Terry, který finále kvůli vyloučení v semifinálové partii s Barcelonou sledoval jen z tribuny, dirigoval ze střechy autobusu oslavné chorály.

Fanoušci podle letité klubové tradice oslavovali házením celeru. Aby měli lepší výhled na své hrdiny, vylézali na pouliční lampy a na střechy autobusových zastávek.

„Je fantastické zažít takový návrat. Kvůli tomuhle jsme tak tvrdě dřeli. Fotbal je prostě nádherný," rozplýval se další hrdina finále Didier Drogba. Kanonýr z Pobřeží Slonoviny měl po této sezóně v Chelsea skončit, jenže po senzačním úspěchu dost možná bude na Stamford Bridge pokračovat.

„Milujeme tě a chceme, abys zůstal navždy," provolávali příznivci Chelsea v ulicích na adresu Drogby. Stejně tak si přáli, aby zůstal i provizorní kouč Roberto Di Matteo.

„Tohle je rozhodnutí klubu, ale jeho životopis vypadá prostě neuvěřitelně. Zaslouží si to víc než kdokoliv jiný, protože klub převzal v těžkých časech a dokázal nás dotlačit až tam, kde jsme dnes. Záleží na klubu, ale on je zkrátka skvělý," komentoval situaci kolem Di Mattea John Terry.

Přání fanoušků i hráčů možná nakonec vlastník klubu Roman Abramovič vyslyší. Ruský miliardář se účastnil oslav s mužstvem přímo v otevřeném autobusu a měl tak možnost vyslechnout si „hlas lidu".

Slavnostní procesí, které začalo na stadiónu Stamford Bridge, vyvrcholilo přijezdem do čtvrti Parsons Green.

Reklama

Související témata: