Hlavní obsah

Schweinsteiger se omluvil prezidentovi Německa za nepodanou ruku

Berlín

Záložník Bastian Schweinsteiger z Bayernu Mnichov se omluvil německému prezidentovi Joachimu Gauckovi, že mu po sobotní prohře ve finále Ligy mistrů s Chelsea nepodal ruku. Podle sedmadvacetiletého fotbalisty nešlo o úmysl, ale o nedorozumění.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Bastian Schweinsteiger německému prezidentovi Joachimu Gauckovi po finále Ligy mistrů nabídnutou ruku nepodal. Nyní se za to omluvil.

Článek
Fotogalerie

Po zápase se v médiích objevily fotografie, na nichž Schweinsteiger prochází s medailí kolem Gaucka a nevšímá si prezidentovy napřažené ruky. "Mrzí mě, že se to stalo. Rozhodně nešlo o úmysl, ale jen o nedorozumění," citovala agentura AFP hráčovo prohlášení.

Sobotní finále skončilo v normální hrací době i po prodloužení 1:1 a Chelsea s Petrem Čechem v brance vyhrála penaltový rozstřel 4:3. Jednu z penalt neproměnil právě Schweinsteiger. "Každý, kdo se jen trošku vžije do mojí situace a podívá se na fotku, tak musí vidět, že jsem byl naprosto v šoku, zklamán a paralyzován. Prezidentovu ruku jsem prostě jenom neviděl," dodal německý reprezentant.

Reklama

Související témata: