Hlavní obsah

Pro mě je to čiré zděšení, hlesl zkušený Nezmar po nepříjemném losu

Liberec

Na jednu stranu zděšení, ale současně i odhodlání zdolat nepříjemnou překážku a postoupit do dalšího předkola Ligy mistrů. V takovém rozpoložení přijali v Liberci zprávu o tom, že los přisoudil fotbalistům Slovanu soupeře z dalekého Kazachstánu.

Foto: Petr Horník, Právo

Opora libereckých zadních řad Jan Nezmar je po losu předkola Ligy mistrů zklamaný

Článek

„Pro mě je to čiré zděšení. Tak takového protivníka jsem si vůbec nepřál. Už před pěti lety jsme si ověřili, že celky z tamní oblasti mají kvalitu," hlesl liberecký stoper Jan Nezmar, mající v paměti, jak Liberec v roce 2007 vypadl ve 2. kole tehdejšího Intertoto Cupu s kazašským Tobolem Kostanaj.

„Hned jsem si vybavil to obrovské vedro a raději jsem se ani nedíval na mapu, kam to zase pocestujeme. Pro mě osobně je Kazachstán daleko a opravdu bych si dovedl představit něco jiného. Ale náš předsezónní cíl se nemění. Chceme jít dál. Základem musí být dobře zvládnutý první zápas, abychom v odvetě nemuseli honit nějaký složitý výsledek z prvního duelu. V poháru jsme naposledy hráli před několika lety s Dinamem Bukurešť a dodnes našim fanouškům dlužíme reparát za to, jak jsme to tenkrát zkazili," rozjímal Nezmar.

Jsme pořád favority, míní Janů

„Je to nejdál, kam jsme mohli letět," připojil se kapitán mužstva Tomáš Janů. „Takže hodně nepříjemný los. O soupeři moc informací nemáme, vlastně žádné. Ale nic to nemění na tom, že jsme pořád favority. A je naším úkolem postoupit, byť to asi nebude lehký dvojzápas. Čeká nás mistr své země a musí tedy asi něco umět. Určitě to nebudou nějací nazdárci," rozebíral záložník.

„Věřím, že Karagandu nepodceníme a doufám, že nás nepotká to, co tenkrát s Kostanajem. Trenéři soupeře jistě dobře zmapují. Je škoda, že už nám nepomůže Theo Gebre Selassie po odchodu do Německa. S ním bychom byli ve všech herních činnostech silnější. Musíme se snažit dostat se do Ligy mistrů i bez něj a zároveň je potřeba, aby se do týmu zapracoval nový pravý bek," uvažoval Janů.

Tím novým mužem v sestavě by mohl být Ondřej Kušnír ze Sparty. „Zatím s námi netrénuje, takže to jsou předčasné úvahy. Ale jednání probíhají," sdělil staronový asistent trenéra Radim Nečas. Do klubu se do stejné pozice vrátil po dvou a půl letech. A k pohárovému losu řekl: „Chápu zklamání hráčů z daleké cesty, ale já to beru reálně. Prostě to tak vyšlo a je na nás, abychom se poctivě připravili. Ta varianta s Kazachstánem existovala a bohužel na ní došlo. S trenérem Jardou Šilhavým a dalším asistentem Zdeňkem Kluckým se poradíme, kdo se pojede z klubu na soupeře podívat. Rozhodně ho chceme vidět naživo ještě před prvním vzájemným zápasem."

Reklama

Související témata: