Hlavní obsah

Liberecký Vácha: Věřím, že odvetu zvládneme a postoupíme

Záložník Lukáš Vácha by neměl chybět v základní sestavě libereckého Slovan při úterní odvetě druhého předkola fotbalové Ligy mistrů v Karagandě. Českého šampiona čeká těžký úkol potvrdit očekávaný postup, ale hráči podle Váchy prý nervozitu necítí.

Foto: Petr Horník, Právo

Liberecký Lukáš Vácha.

Článek

Jaká je nálada v týmu?

Bylo by špatné, kdybychom propadali nejistotě a skepsi hned na začátku sezóny. Nějakou dobu už fotbal hrajeme a víme, že pohárové série mají dva díly. Proto nemůžeme být rozklepaní z toho, že jsme doma vyhráli nad celkem z Kazachstánu jen o gól. Je to kvalifikace o Ligu mistrů a bojujeme s tamním nejlepším mužstvem, takže to není slabý soupeř.

Jste díky těsnému náskoku z domácího duelu aspoň v menší výhodě?

Myslím, že ano. Důležité bylo, že jsme v Liberci neinkasovali. Když venku vstřelíme gól, domácí budou muset dát tři. Uvidíme, co nás bude čekat v Karagandě, ale jsme snad natolik zkušení, abychom se nenechali rozhodit ani případnými složitějšími podmínkami.

S jakým předsevzetím tedy do boje nastoupíte?

Věřím, že půjdeme na hřiště s čistou hlavou a odvetu zvládneme. Soustředíme se na to, abychom odehráli zápas s maximální koncentrací.

Dá se ubránit bezbranková remíza?

Bude záležet na vývoji. Nejsme ovšem týmem, který spoléhá jen na defenzivu. Pokusíme se hrát aktivně, ale zároveň je potřeba uhlídat soupeře při dlouhých autových vhazováních a standardních situacích. Šachťor spoléhá na urostlé stopery, kteří by ale mohli mít problémy s naší kombinací před jejich brankou, pokud se do útočných akcí dostaneme.

Reklama