Hlavní obsah

Ostuda, katastrofa pro celé Rakousko! Salcburk šokoval fanoušky vyřazením od outsiderů

Salcburk

Rakouský fotbal se probouzí z těžkého šoku po vyřazení mistrovského Red Bullu Salcburk od lucemburského outsidera F91 Dudelange ve druhém předkole Ligy mistrů. Úterý 24. července vejde v Rakousku do historie jako jeden z nejčernějších dnů tamního fotbalu. Salcburk ostudné vyřazení pochopitelně od fanoušků a médií pořádně schytal.

Foto: Herwig Prammer, Reuters

Salcburský Andreas Ulmer se vzpamatovává z vyřazení svého týmu ve druhém předkole Ligy mistrů od F91 Dudelange.

Článek

Rakouský mistr sice v domácí odvetě vyhrál 4:3, jenže to bylo po porážce z úvodního duelu 0:1 na postup málo. "Historická blamáž pro Salcburk. Už popáté ztroskotal v kvalifikaci o Ligu mistrů. Tentokrát s šampiónem fotbalového trpaslíka," píše například list Kurier. "Oslava amatérského fotbalu. F91 Düdelingen vyhnal rudé býky z arény," jásá pro změnu lucemburský server wort.lu nad nečekaným úspěchem.

Rakouský server laola1.at zařadil vyřazení Red Bullu na první místo v žebříčku největších propadáků tamního fotbalu.  Až za ním je v pořadí například porážka národního týmu od Faerských ostrovů 0:1 či debakl reprezentace proti Španělsku 0:9.

„Pro celé Rakousko je to katastrofa. Především ale pro Red Bull. Zase jsme propásli šanci na Ligu mistrů. Šance jsme měli jako nikdy předtím," litoval devatenáctiletý obránce Martin Hinteregger. Hodně zklamaný byl pochopitelně i kapitán David Mendes da Silva: „Tohle je velké drama. Nyní nás čekají hodně těžké časy."

Hodně zlý začátek svého angažmá v Salcburku prožívá kouč Roger Schmidt, který je u nového týmu teprve měsíc a už stačil být u největší klubové ostudy. „Jsme extrémně zklamaní a už to nemůžeme napravit. Teď musíme ukázat charakter a znovu se zvednout," prohlásil sklesle Schmidt.

Hodně veselý byl naopak kouč lucemburského týmu Didier Philippe, který se může těšit minimálně na další čtyři zápasy v pohárové Evropě. „No takhle jsme to ani neplánovali. Až se ráno probudíme, teprve si asi uvědomíme, že jsme postoupili dál," smál se trenér.

Už ve vážnějším tónu dodal, že svému týmu věřil a že výsledek nepovažuje zase za tak velký šok. „Nehrají u nás jen amatéři. Trénujeme téměř každý den a pracujeme zcela profesionálně. Nesmíte podceňovat úroveň fotbalu v Lucembursku," varoval příští soupeře.

Reklama

Související témata: