Hlavní obsah

Nemáme formu, tohle by na Kluž nestačilo, ví sklíčený liberecký Nezmar

Nehledal žádné výmluvy a bez váhání přiznal, že mu po postupu do třetího předkola Ligy mistrů spadl kámen ze srdce. „Oddychl jsem si hodně a nebyl jsem zdaleka sám,“ přiznal obránce Jan Nezmar, jeden z nejzkušenějších fotbalistů Liberce.

Foto: Petr Horník, Právo

Opora libereckých zadních řad Jan Nezmar

Článek

Co se s Libercem děje?

Nehrajeme v takové pohodě, v jaké bychom si představovali. Naše forma má do ideálu daleko. Jinak bychom si při vší úctě ke Karagandě byli určitě schopni s takovým soupeřem poradit líp. I když to nebyl špatný tým. Naštěstí v prodloužení trochu odešli fyzicky a já se jen modlil, ať nám tam něco spadne.

Proč to herně skřípe?

V ofenzívě nám chybí lehkost a kreativita. Šance si vytváříme těžko a složitější je to i s jejich proměňováním. V Kazachstánu to v prodloužení bylo jen o tom, jestli se nám podaří něco dotlačit do branky silou vůle. A ve finále jsme to tam fakt doslova dotlačili.

A splnili jste povinnost v podobě postupu.

Ale ze způsobu, jakým se to povedlo, zrovna nadšeni nejsme. Je třeba zapracovat na spoustě věcí. Chybí i větší sehranost. Pomalu třetina základního kádru neabsolvovala téměř žádnou přípravu, skoro druhá třetina je úplně nová. Formu, kterou jsme měli v minulé sezóně, nejde udržet celou dobu. Bohužel nás to trefilo hned zkraje.

Je hodně znát odchod Gebre Selassieho?

Theo byl naším nejlepším hráčem v minulé sezóně a adekvátní náhradu za něj asi neseženeme. Vždyť je to pravý bek číslo jedna i v reprezentaci. Ale Ondra Kušnír je podobný typ jako on a i když má trochu jiné návyky, snaží se hrát aktivně. Věřím, že Thea nahradí.

Víte, jak z mizérie ven?

Na to je jediný recept: víc makat. A když to nepůjde fotbalovostí, musíme to dohnat silou vůle. Věřím, že se zvedneme.

Hned v dalším předkole proti Kluži?

Potřebujeme zabrat už teď v Příbrami, nemůžeme ligu házet na druhou kolej. A v Rumunsku musíme zahrát taky úplně jinak, protože výkon, který jsme předvedli proti Karagandě, by na Kluž nestačil. Ta by ty naše chyby gólově potrestala. Takže se musíme hodně zlepšit.

Reklama

Související témata: