Hlavní obsah

Mourinho: Čech je jedním z vrcholů magického trojúhelníku

PRAHA

Fotbalisty Porta dovedl k vítězství v Poháru UEFA i Lize mistrů. Před letošní sezónou převzal charismatický kouč José Mourinho londýnskou Chelsea a po úterním duelu s CSKA Moskva si mohl spokojeně oddechnout: anglický klub po čtyřech utkáních jako první proklouzl do osmifinálové části soutěže.

Článek

Chelsea je navíc po jedenácti kolech Premier League spolu s Arsenalem v čele ligy a portugalský kouč tak má pádný důvod ke spokojenosti. "Hráli jsme fantasticky ve všech čtyřech dosavadních utkáních Ligy mistrů. Důležité vítězství na hřišti CSKA navíc bylo víc než zasloužené, protože moskevský celek hrál výborně," nešetřil na internetových stránkách BBC chválou svých svěřenců často nepříliš sdílný Mourinho.

Jednačtyřicetiletému kouči se především líbil výkon brankáře Petra Čecha a obránců Johna Terryho a Ricarda Carvalha. "Byli naprosto úžasní. Dohromady tvoří takový magický trojúhelník, jehož hvězdnou auru pak doplňuje zbytek týmu," nechal se slyšet Mourinho.

Chelsea přitom podle něj sehrála jedno z nejobtížnějších utkání, jaké dosud zažil. "První půle byla naše, ale ve druhé jsme byli zatažení. A ne proto, že bychom chtěli, ale protože nás Moskvané jednoduše přehrávali," přiblížil trenér londýnského klubu.

Úloha spasitele připadla v úterý na Arjena Robbena, jenž vstřelil jedinou branku utkání ve 24. minutě po akci založené Damienem Duffem. Nizozemský záložník se dostal od svého přestupu do Londýna teprve podruhé do základní sestavy.

"V první půli hrál výborně, ve druhé už šel jeho výkon trochu dolů. Je vidět, že devadesát minut je na něj stále moc," hodnotil Mourinho start Robbena, jenž se dlouho potýkal s následky zranění kolena.

Reklama

Související témata: