Hlavní obsah

Kováčovo přání: Získat bod a dres Rooneyho

MANCHESTER

Svátek zažije ve středu sparťan Radoslav Kováč. Letenští změří na Old Trafford síly se slavným Manchesterem United a plavovlasý univerzál u toho nebude chybět. "Nemáme s Manchesterem co ztratit. Přijeli jsme si zahrát pěkný fotbal a uhrát co nejlepší výsledek," neztrácí Kováč optimismus před důležitým duelem.

Článek

Podruhé během čtrnácti dnů vás čeká Manchester United, jak se na něj těšíte? Moc. Zahrát si proti takovému soupeři ve fotbalovém chrámu Old Trafford, to je svátek.

Nerozklepou se vám před zaplněnými tribunami kolena? Tak to nehrozí, protože už máme pár těžkých zápasů za sebou. Atmosféru anglických stadiónů jsme zažili třeba před rokem na Chelsea. Navíc my nemáme s Manchesterem co ztratit. Přijeli jsme si zahrát pěkný fotbal a uhrát co nejlepší výsledek.

To znamená... Na trávník soupeřů jezdíme pro vítězství, ale myslím si, že tentokrát by nás hodně uspokojil i bod. Bude záležet, jak se zápas vyvine. Nesmíme brzy inkasovat. Pokud možno vůbec ne.

Tím chcete říct, že se na Old Trafford zakopete? To vůbec ne! Tak hrát ani neumíme, to by dopadlo hrozně. Budeme aktivně bránit, abychom neinkasovali, a vyrážet do brejků. Taktika bude zřejmě podobná tomu, co jsme praktikovali na Letné. Doma nás Manchester asi nenechá tolik hrát, ale každé utkání začíná 0:0 a hrát se dá s každým. O tom už jsme se také mnohokrát přesvědčili.

Ofenzíva Manchesteru bude doma nepochybně mnohem důraznější než na Letné... O tom nepochybujeme, ale pokusíme se van Nistelrooije a Rooneyho udržet, stejně jako ostatní. Všichni dokáží být hodně nebezpeční a umějí zakončit.

Dres slavného soupeře z takového zápasu je jistě cenným suvenýrem. S kým byste si ho chtěl v Manchesteru vyměnit? Na Letné jsem si ho vyměnil s van Nistelrooijem, takže teď půjdu za Rooneym.

Reklama

Související témata: