Hlavní obsah

Sparta: Nistelrooijovy prémie našim obráncům

MANCHESTER

Velmi smutní odcházeli fotbalisté Sparty z kabiny na Old Trafford. Brankář Jaromír Blažek není na takové příděly a ještě od jednoho hráče zvyklý: "Van Nistelrooij by měl našim obráncům poslat prémii, protože tři góly mu skutečně nabídli," uvedl gólman letenského týmu. "Je to škoda, mohli jsme tady pomýšlet na daleko lepší výsledek."

Článek

Se smíšenými pocity opouštěl trávník kapitán Sparty Karel Poborský, jenž musel po vyloučení předčasně pod sprchy. "Co je platné, že mi diváci tleskali. Ty pocity takhle vyzněly spíš do černa," litoval záložník, který v polovině 90. let oblékal právě dres Manchesteru.

Čestný úspěch Pražanů zaznamenal Lukáš Zelenka: "Dal jsem sice gól, ale jsem z toho hrozně zklamaný. Tolik jsme jich dostat neměli. Určitě jsme měli šance na další branky, ale to domácí také. Nehráli jsme tak špatně, je to příliš kruté."

Obránci se za chyby omlouvali

Velmi smutný odcházel Jiří Homola, který přihrál nizozemskému útočníkovi na první branku: "Chtěl jsem to dát Blažkovi a vůbec jsem si nevšiml, že se tam van Nistelrooij pohybuje. V tu chvíli mi bylo hrozně, ale co se dá dělat."

Jeho kolega z obrany Radoslav Kováč byl prozměnu u třetího gólu: "Van Nistelrooij měl skvělý den, ale my jsme mu to hodně ulehčili. Třetí brance předcházel náš vzájemný souboj, při němž jsem chtěl dát míč hlavou Blažkovi, ale ten byl dál, než jsem si myslel. Je to smutné a hodně kruté, ale jdeme dál. Teď se popereme s Fenerbahce o třetí místo v tabulce a účast v Poháru UEFA," uvedl Kováč.

Čtyřgóloví střelci i v minulosti

Van Nistelrooij je čtvrtým hráčem v historii LM, který dal v jednom zápase čtyři góly. Dosud se to povedlo Marco van Bastenovi, jenž to dokázal v roce 1992 v dresu AC Milán proti IFK Göteborg. O osm let později se trefil čtyřikrát Ital Simone Inzaghi v zápase, v němž Lazio rozdrtilo Marseille 5:1.

Loni potřeboval Chorvat Dado Pršo na čtyři góly jen 23 minut. AS Monako porazilo La Coruňu 8:3. Van Nistelrooij se stal už dvakrát králem střelců Ligy mistrů. V ročníku 2002/03 nasázel soupeřům deset gólů, o rok později jich bylo dokonce dvanáct.

Reklama

Související témata: