Hlavní obsah

Jen se ukaž, Barcelono! Nebojsa Suchý se těší na Nou Camp

Moskva mu svědčí. Před měsícem prodloužil fotbalový obránce Marek Suchý (24) smlouvu se Spartakem až ro doku 2017. Minulý týden s ním přes Fenerbahce postoupil do Ligy mistrů a v ní si vychutná zápasy s Barcelonou, Benfikou a Celtikem. Právě na Nou Campu si stoper prožije ostrý start do základní skupiny. „Strach nemám. Spíš odhodlání, že se můžeme v Barceloně předvést,“ ujišťuje.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Marek Suchý na tréninku fotbalové reprezentace.

Článek

Nemohl jste si před reprezentačním srazem přát víc, než postoupit do Ligy mistrů...

Tak, tak, ještě si radost z postupu užívám. Všichni byli spokojení, vedení, celý tým a já samozřejmě také. V minulé sezóně jsme poháry nehráli, předloni jsme už v Lize mistrů byli. Moc jsme toužili po tom, abychom se do ní vrátili.

Jak jste spokojený s losem?

Sledoval jsem ho a všechno spělo k Barceloně či Realu Madrid. Barcelona je velkoklub, nejlepší tým na světě. A zrovna u nich skupinu začínáme...

Pro stopera to může být i hořký zážitek. Nemáte obavy, abyste nedopadl podobně jako se Slavií na Arsenalu, kde jste inkasovali sedm gólů?

I lepší týmy s Barcou prohrávají, takže není co ztratit. V nejhorším se jen zařadíme do kolonky. Strach nemám. Spíš odhodlání, že se můžeme v Barceloně předvést. Týmy, které v poslední době dokázaly Barcelonu porazit, většinou vsadily na antifotbal. Sám jsem zvědavý, jakou taktiku zvolíme my.

Měl by to být top-zápas vaší dosavadní kariéry.

Určitě. Na svůj věk toho mám hodně za sebou, takže mě nemá co zaskočit. Stále vysoko řadím historický postup do Ligy mistrů se Slavií a dva domácí tituly. Vyrůstal jsem v ní a byl ještě mladý, tehdy to byly splněné dětské sny. Teď už jsem přece jen zkušenější.

Na rozdíl od Barcelony by Benfika a Celtic měly být týmy na vaší úrovni. Věříte tedy v postup?

Benfiku řadím hodně vysoko, Ligu mistrů hraje pravidelně. Podle mě je na vyšší úrovni než Celtic. Proti němu zase okusíme ostrovní fotbal, takže se můžeme poměřit se zajímavými soupeři. V létě jsme kádr dobře doplnili, takže doufám, že na Ligu mistrů budeme dobře připravení.

Teď vás ale s reprezentací čeká v Dánsku úvod kvalifikace mistrovství světa. Doufáte, že byste si mohl v Kodani zahrát?

Hrát chce každý, ale znám svou pozici v týmu. Stopery hrají Sivok s Kadlecem, já čekám na šanci. Makám v klubu, můj čas přijde.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články