Hlavní obsah

Čech touží s Chelsea obhájit triumf v Lize mistrů: Bylo by krásné přepsat historii

Praha

Londýnská Chelsea po letech zklamání v minulé sezóně konečně dobyla pohár pro vítěze fotbalové Ligy mistrů a ve středu coby úřadující šampión začne proti Juventusu Turín jeho obhajobu. Brankář Blues Petr Čech věří, že jeho tým zlomí prokletí vítězů Champions League a jako první v novodobé historii titul obhájí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Čech věří, že Chelsea může jako první obhájit triumf v Lize mistrů.

Článek

„Kdybychom historii přepsali zrovna my, bylo by to krásné. Chceme se o tu trofej porvat znovu, ale musíme jít krok po kroku," nabádá na svých stránkách Čech, jeden z hrdinů mnichovského finále.

Program středečních zápasů Ligy mistrů
(začátky ve 20:45):
Skupina E:
Šachtar Doněck (Hübschman) - Nordsjaelland
Chelsea (Čech) - Juventus Turín (Prima Cool).
Skupina F:
Lille (Rozehnal) - BATE Borisov
Bayern Mnichov - Valencie (ČT 4).
Skupina G:
FC Barcelona - Spartak Moskva (Suchý)
Celtic Glasgow (F. Twardzik) - Benfica Lisabon
Skupina H:
Manchester United - Galatasaray Istanbul (Baroš, Ujfaluši - zranění)
Braga - CFR Kluž

Bohatá Chelsea pochopitelně znovu patří mezi nejužší okruh adeptů na vítězství, ale i český reprezentační gólman si uvědomuje, že na pohár může pomýšlet řada klubů: „Favoritů je daleko víc. Oba Manchestery, zvedá se Arsenal. Má skupinu, ze které je velká šance postoupit a mohl by čeřit vodu. Pak AC Milán, i když se mu v lize zatím moc nedaří, samozřejmě Real Madrid s Barcelonou a Bayern. Jsem docela zvědav na Dortmund. Mají velice těžký los, ale mohou být takovým černým koněm."

Svěřence Roberta Di Mattea hned na úvod bojů ve skupině čeká zřejmě nejtěžší soupeř v první fázi soutěže, kterým by měl turínský Juventus v konkurenci Šachtaru Doněck a dánského Nordsjaellandu určitě být.

Nedvěda ještě vyhecuje

„Mají velice dobrou obranu a za nimi skvělého Buffona. V poli jsou výborní hráči jako Pirlo, Vucinic nebo Giovinco," charakterizoval soupeře Čech. Právě brankářský souboj mezi ním a Buffonem bude jedním z taháků utkání. „Nikdy jsem to takhle nebral, a to už jsme proti sobě hráli několikrát. Důležitá je hra celého týmu," odmítá opora české reprezentace být ve středu zájmu.

Pro svůj protějšek v brance "Staré dámy" má však jen slova uznání: „Pořád je to jeden z nejlepších gólmanů světa, řadím ho do nejužší špičky. Ukázal to i na mistrovství Evropy s reprezentací, Juventusu zase pomohl k zisku titulu. Stále si drží vysokou výkonnost." Obě brankářské osobnosti se však prý znají jenom ze zápasů. Mimo hřiště se prý Čech s Buffonem nikdy nepotkali.

Mnohokrát se zato Čech osobně potkal s bývalým kapitánem národního týmu Pavlem Nedvědem, který dorazí na Stamford Bridge coby člen vedení Juventusu. „Psal jsem mu hned po losu, že se na něj těšíme. On měl radost, že jsou zpátky v Lize mistrů. Ještě ho budu muset trochu hecnout," sliboval gólman.

Obhájí Chelsea vítězství v Lize mistrů?
Ano
40,8 %
Ne
59,2 %
Celkem hlasovalo 640 čtenářů.

Reklama

Související témata: