Hlavní obsah

LM: Arsenal potvrdil výhrou ve Francii výbornou formu, AC Milán jen remizoval s Anderlechtem

Praha
Aktualizováno

V podstatě bez překvapení se obešly úvodní zápasy nového ročníku Ligy mistrů, neboť favorizované celky svou roli zvládly. Samozřejmě až na AC Milán, který doma uhrál jen bezbrankovou remízu s Anderlechtem. Londýnský Arsenal potvrdil i ve Francii, že i přes odchod nizozemského kanonýra Van Persieho vstoupil do nové sezóny ve výborně formě a vyhrál v Montpellier. Tak trochu překvapením je vysoká porážka kyjevského Dinama na hřišti Paris SG a hladká prohra Petrohradu v Málaze.

Foto: Jean-Paul Pelissier, Reuters

Gervinho (vpravo), autor druhého gólu Arsenalu, se raduje z trefy proti Montpellieru se spoluhráčem Kieranem Gibbsem

Článek
Fotogalerie

Arsenal se nenechal vyvést z míry ani šokujícím úvodem střetnutí v Monpellier. Už v 9. minutě totiž nařídil sudí penaltu, kterou Belhanda proměnil a domácí vedli. Jenže za sedm minut dokázal Podolski vyrovnat, dvě minuty poté přidal Gervinho druhý gól a o výsledku bylo rozhodnuto.

I ve druhém střetnutí skupiny B měli navrch hosté. Schalke totiž vyhrálo v Řecku na Olympiakosem Pireus rovněž 2:1, když vítězný gól vstřelil obávaný nizozemský snajpr Huntelaar. Ten si navíc dovolil ten přepych, že v 61. min. neproměnil penaltu.

Demolici Kyjeva načal Ibrahimovic

Ve skupině A potvrdil Paris SG vysokou výhrou nad ukrajinským Dinamem Kyjev roli favorita skupina. Skóre načal pochopitelně Ibrahimovic, který se trefil z penalty, během první půlhodiny přidali další branky Silva a Alex a i když hosté dokázali snížit, na zvrat neměli. Bez šance proti Portu bylo na domácí půdě i Dinamo Záhřeb, i když hodně dlouho drželo přijatelné skóre 0:1. Definitivní rozhodnutí přinesla až Defourova branka v nastaveném čase.

Překvapení se zrodilo ve skupině C, kde belgický Anderlecht dokázal odolat tlaku favorizovaného AC Milán a na San Siru uhrál bezgólovou remízu. Vytrvalá převaha nebyla domácím nic platná, neboť střelecky úplně shořeli a a ani nejslibnější šance neproměnili.  Potvrdili tak trápení, které v úvodu italské ligy zažívají. Skupinu C tak vede Málaga, která dala za třináct minut Zenitu Petrohrad dvě branky.

V největším šlágru úterních zápasů vyhrál Real Madrid díky strhující závěrečně pětiminutovce nad Manchesterem City 3:2 a oslavil tak stou výhru v Lize mistrů. (Více o utkání  Real - Manchester City zde). Ve druhém střetnutí skupiny D pak Borussia Dortmund udolala Ajax Amsterdam gólem Lewandowského, jenž padl až tři minuty před koncem.

Utkání 1. kola základních skupin fotbalové Ligy mistrů:
Skupina A:
Dinamo Záhřeb - FC Porto 0:2 (0:1). Branky: 41. Lucho González, 90.+2 Defour. Rozhodčí: Orsato (It.).
Paris St. Germain - Dinamo Kyjev 4:1 (3:0). Branky: 19. Ibrahimovic z pen., 29. Thiago Silva, 33. Alex, 90.+1 Pastore - 87. Miguel Veloso. Rozhodčí: Kuipers (Niz.).
Skupina B:
Montpellier - Arsenal 1:2 (1:2). Branky: 9. Belhanda z pen. - 16. Podolski, 18. Gervinho. Rozhodčí: Velasco Carballo (Šp.).
Olympiakos Pireus - Schalke 04 1:2 (0:1). Branky: 58. Abdoun - 41. Höwedes, 59. Huntelaar. Rozhodčí: Fernández Borbalán (Šp.).
Skupina C:
Málaga - Zenit Petrohrad 3:0 (2:0). Branky: 3. a 76. Isco, 13. Saviola. Rozhodčí: Clattenburg (Angl.).
AC Milán - Anderlecht Brusel 0:0. Rozhodčí: Collum (Skot).
Skupina D:
Dortmund - Ajax Amsterdam 1:0 (0:0). Branka: 87. Lewandowski. Rozhodčí: Tagliavento (It.)
Real Madrid - Manchester City 3:2 (0:0) Branky: 76. Marcelo, 88. Benzema, 90. Ronaldo - 69. Džeko, 86. Kolarov. Rozhodčí: Skomina (Slovin.).

Reklama