Hlavní obsah

To se nemělo stát, bědoval Džeko, zatímco Mancini setřel gólmana Harta

Aktualizováno

Pořád nemohou uvěřit tomu, co se jim v úterní noci na madridském San Bernabeu přihodilo. Vést ještě pět minut před koncem nad domácím Realem o gól a nakonec zahajovací zápas Ligy mistrů ztratit, to bylo i na hvězdy anglického mistra Manchesteru City moc. „To se nemělo stát. Pokud chceme vyhrávat velké trofeje, nesmíme ztrácet zápasy podobným způsobem. Až příliš snadno jsme dostali během tří minut dva góly,“ nemohl pochopit šokující závěr útočník Edin Džeko, který po pouhých šesti minutách na trávníku dostal Citizens do vedení.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Edin Džeko dostal Manchester City na stadiónu Santiaga Bernabeu do vedení

Článek

Mluvili stejně. Yaya Touré stejně jako Džeko. Brankář Joe Hart podobně jako Aleksandar Kolarov. „Snadné. Až přiliš snadné," opakoval do kamer Sky Sports v jednom kuse někdejší teplický kanonýr Džeko, jako by mu stále nedocházelo, že jeho Citizens v závěru absolutně propadli a Real jim vnucující se výhru vyrval. „Vypadá to, jako bychom neměli pro takovéto zápasy dost zkušeností," kroutil zdrceně hlavou.

Soudcem jsem já, nikoli Hart

Gólman Joe Hart, který v průběhu utkání - a hlavně pak v prvním poločase - svůj tým hned několikrát podržel, naopak doslova zuřil.

„To prostě není možné. Nemůžeme přece vést 2:1 a utkání za tři minuty prohrát. Jenže koho jiného z porážky vinit než sami sebe?!" vyčítal spoluhráčům, že dovolili Benzemovi a Ronaldovi během pouhých tří minut až příliš snadno skórovat a výsledek otočit.

To pochopitelně rozpálilo kouče Manchesteru City Roberta Manciniho, který nesl prohru stejně těžce jako hráči. „Hart by měl zůstat v bráně, mlčet a věnovat se svým povinnostem. Pokud má někdo právo mužstvo kritizovat, pak jsem to já a nikoli Hart. Já jsem soudcem, nikoli on," vyštěkl Mancini rozezleně.

Toure: Real je skvělý tým s velkým trenérem

„Nedostatek koncentrace v posledních minutách ale svým hráčům rozhodně nevyčítám. Problém byl v tom, že jsme se stáhli k vlastní bráně, čímž jsme domácím dopřáli spoustu prostoru, který předtím neměl. Tam se stala chyba," tvrdil Mancini a přiznával, že ani on nevěřil, že by snad jeho tým mohl o výhru na San Bernabeu přijít.

„Je to pro nás další zkušenost, z níž se určitě poučíme," snažil se najít alespoň něco pozitivního Džeko.

„Budoucí zápasy jsou v tuto chvíli pro nás důležitější, i když je škoda bodů, k nimž jsme měli tak blízko," přidával se někdejší hráč Barcelony Yaya Toure, který Džekovi na vedoucí gól parádně nahrál. „Real ale dokázal, proč je Realem. Chtěl moc vyhrát a s podporou fanoušků to dokázal. Má skvělý tým s velkým trenérem," složil poklonu Bílému baletu i Josému Mourinhovi.

Reklama

Související témata: