Hlavní obsah

Čech dostal jesle a Chelsea remizovala, Barcelonu spasil Messi

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Chelsea vstoupili do nového ročníku Ligy mistrů remízou 2:2 s Juventusem. Obhájci trofeje sice vedli 2:0, Petr Čech však poté dvakrát inkasoval. Ve druhém případě ho na Stamford Bridge dokonce jeslemi pokořil Quagliarella. Barcelona slaví výhru 3:2. Spartak s Markem Suchým na Nou Campu ale ještě v 70. minutě vedl 2:1. Katalánce však dvěma góly spasil hvězdný Lionel Messi. O největší překvapení středečních zápasů se tak postarali hráči BATE Borisov, kteří zvítězili v Lille 3:1.

Foto: Lefteris Pitarakis, ČTK/AP

Fabio Quagliarella (vpravo) se raduje se spoluhráči z Juventusu z gólu proti Chelsea.

Článek
Fotogalerie

V bráně Chelsea opět nechyběl Petr Čech. A už v první půli musel jednou lovit balón ze své sítě. Ještě předtím však sledoval dvě slepené branky Oskara. Brazilský debutant v Champions League se poprvé trefil v 31. minutě, když jeho střelu tečoval Bonucci. O dvě minuty později se ofenzivní fotbalista prosadil ještě jednou. Z hranice šestnáctky parádní ranou překonal Buffona znovu.

Ještě do konce první půle však dokázali fotbalisté italského celku snížit. Vidal natáhl těsně za hranicí vápna ke střele, po níž se Čech natahoval marně. „Stará dáma" vyrovnala deset minut před koncem zápasu. Marchisio vysunul Quagliarellu, proti němuž vyběhl Čech. Útočník Juventusu nasadil českému brankáři jesle a míč skončil v síti.

Spartak vstřelil na Nou Campu dva góly

V základní sestavě Spartaku Moskva, který se představil na trávníku Barcelony, se objevil stoper Marek Suchý. I český obránce však jen přihlížel, jak se Tello ve 14. minutě uvolnil kličkou do středu hřiště a vypálil k tyči. Dykan na jeho ránu zareagovat nestačil. Po půlhodině hry však bylo vyrovnáno. Centr Emenikeho si totiž do vlastní sítě srazil Dani Alves.

V 58. minutě neproměnil obrovskou příležitost Messi, když napálil jenom hostujícího gólmana a z protiútoku se prosadili hráči ruského celku. Výpad vedený Arimem zakončil Romulo a Spartak šel překvapivě do vedení. Katalánci však mají Messiho. V 72. minutě využil ke skórování přihrávku Tella a v 80. minutě hlavou zakončil centr Alexise.

Borisov uspěl v Lille

Nepovedený vstup do Ligy mistrů mají za sebou fotbalisté Lille, kteří podlehli před domácim publikem BATE Borisov 1:3. Třetí tým loňského ročníku francouzské ligy inkasoval tři góly v první půli a ve druhé už nedokázal zápas otočit.

Tři body z trávníku soupeře si veze i Kluž, která dvěma brankami Bastose zvítězila na stadiónu Bragy 2:0. Tři body naopak získal favorizovaný Bayern v duelu s Valencií, Šachtar s Tomášem Hübschmanem porazil doma Nordsjaelland. Jediný gól stačil k výhře také Manchesteru United nad Galatasarayem.

Utkání 1. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů:
Skupina E:
Šachtar Doněck - Nordsjaelland 2:0 (1:0)
Branky: 44. a 76. Mchitarjan. Rozhodčí: Gil (Pol.).
Chelsea - Juventus Turín 2:2 (2:1)on-line
Branky: 31. a 33. Oscar - 38. Vidal, 81. Quagliarella. Rozhodčí: Proenca (Portug.).
Skupina F:
Lille - BATE Borisov 1:3 (0:3)
Branky: 60. Chedjou - 6. Volodko, 20. Rodionov, 43. Olechnovič. Rozhodčí: Borski (Pol.).
Bayern Mnichov - Valencie 2:1 (1:0)
Branky: 38. Schweinsteiger, 76. Kroos - 90. Valdéz. Rozhodčí: Aydinus (Tur.). ČK: 90.+2 Rami (Valencie).
Skupina G:
FC Barcelona - Spartak Moskva 3:2 (1:1)on-line
Branky: 72. a 80. Messi, 14. Tello - 29. vlastní Alves, 58. Romulo. Rozhodčí: Mažič (Srb.).
Celtic Glasgow - Benfica Lisabon 0:0
Rozhodčí: Rizzoli (It.).
Skupina H:
Braga - CFR Kluž 0:2 (0:2)
Branky: 19. a 34. Bastos. Rozhodčí: Rasmussen (Dán.).
Manchester United - Galatasaray Istanbul 1:0 (1:0)
Branka: 7. Carrick. Rozhodčí: Stark (Něm.).

Reklama

Související témata: