Hlavní obsah

I hráči Barcelony jsou jen lidé, měli jsme na remízu, tvrdí obránce Suchý

Český fotbalový reprezentant Marek Suchý si splnil dětský sen a zahrál si proti Barceloně na jejím stadiónu Nou Camp. Dlouho to navíc vypadalo, že Spartak dosáhne na senzační bodový zisk, jenže v závěru zařídil Barceloně vítězství 3:2 dvěma góly Lionel Messi. Spartak se však podle Suchého nemá za co stydět a přesvědčil se, že se s Katalánci dá hrát.

Foto: Albert Gea, Reuters

Marek Suchý (vlevo) v souboji s barcelonským Christianem Tellem.

Článek

"Podle mě jsme odehráli dobrý zápas. Hráli jsme podle plánu - kvalitně bránili a chodili do protiútoků. Bohužel na Barcelonu to prostě nestačilo," řekl Suchý v rozhovoru pro gazeta.ru. "Ukázali jsme, že máme dobrý tým. Měli jsme na remízu, ale nevyšlo to. Vedli jsme a byli jsme blízko, jenže pak dvakrát udeřil Lionel Messi," dodal.

Především vítězný Messiho gól Suchého mrzel. "Nejprve tam byl centr zprava a hned vzápětí zleva. Neměli jsme čas zformovat obranu a Messi toho využil. Je to škoda," litoval Suchý. Nepřekvapilo ho ani to, že Messi dal gól hlavou, přestože patřil mezi nejmenší hráče na hřišti. "On dává hlavou góly docela často, protože má velmi dobrý výběr místa a náběhy," konstatoval český stoper.

Vzpomínka na celý život

Přesto si z Nou Campu odvezl hlavně pozitivní vzpomínky. "Hrát na Barceloně je dětský sen každého hráče. Alespoň jsem se mohl přesvědčit, že i hráči Barcelony jsou jen lidi. V televizi je to nejlepší tým na světě, ale i na hřišti má člověk pocit, že se s míčem pohybují jinak než ostatní protihráči. Je to vzpomínka na zbytek života," řekl Suchý, který si po utkání vyměnil dres s útočníkem Davidem Villou.

Za předvedený výkon hráči Spartaku sklidili pochvalu i od trenéra Unaie Emeryho. "Obvykle moc nemluví, ale po zápase řekl, že se nic vážného nestalo, a spíše nás chválil a snažil se nás povzbudit," vyprávěl Suchý.

A o Spartaku se s uznáním vyjádřil i hrdina zápasu Messi. "My jsme si zasloužili vyhrát, ale soupeř nám to hodně zkomplikoval. Dobře bránil a my těžko hledali prostor. Navíc měli velmi silné a rychlé útočníky, kteří hrozili protiútoky. Bylo to komplikované, ale my neustále tlačili a nakonec skóre otočili," uvedl Messi, který zaznamenal 109. gól za posledních 100 soutěžních zápasů.

Reklama

Související témata: