Hlavní obsah

Mikel z Chelsea se chtěl za kiks omluvit fanouškům, ti ho rasisticky uráželi

Aktualizováno

Chtěl se na Twitteru omluvit za chybu proti Juventusu. Místo pochopení mu fanoušci spílali rasistickými nadávkami. Obránce Chelsea John Obi Mikel nakonec svůj účet na sociální síti raději zrušil.

Foto: ČTK/AP

Útočník Juventusu Mirko Vučinič uniká Johnu Obi Mikelovi z Chelsea.

Článek

Nigerijský fotbalista zavinil ve středečním zápase Ligy mistrů vyrovnávací branku Turína na 2:2. "Informovali jsme policii a podporujeme ji v tom, aby podnikla ty nejpřísnější kroky," uvedla Chelsea v prohlášení.

Rasistické urážky na sociálních sítích nejsou v anglickém fotbale ani v samotné Chelsea ničím novým. V létě se jich dočkal Mikelův spoluhráč tmavé pleti Ashley Cole, poté co na mistrovství Evropy neproměnil penaltu proti Itálii.

Opičí skřeky

S rasismem se v posledních dnech setkal také jiný londýnský klub Tottenham, jehož tři fotbalisté Jermain Defoe, Aaron Lennon a Andros Townsend byli údajně vystaveni opičím skřekům od části fanoušků Lazia Řím ve čtvrtečním duelu Evropské ligy. Kouč Spurs André Villas-Boas uvedl, že pokřiky italských příznivců neslyšel, nicméně očekává, že se případem bude zabývat UEFA.

Reklama

Související témata: