Hlavní obsah

Zraju jako víno a se mnou bude PSG nejlepší na světě, tvrdí Ibrahimovic

Švédský fotbalista Zlatan Ibrahimovic si užívá parádní začátek angažmá v Paris St. Germain a s ambiciózním a mimořádně movitým klubem by rád sbíral trofeje na domácí i evropské scéně.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Zlatan Ibrahimovic z Paris St. Germain potvrdil i v duelu Ligy mistrů proti Dynamu Kyjev roli kanonýra

Článek

Rodák z Malmö si v šesti zápasech za PSG připsal osm gólů a své brankové konto chce navýšit i ve středečním zápase Ligy mistrů v Portu. Hraje se totiž přesně na den jeho jedenatřicátých narozenin.

„Je to pro mě speciální den. Budu zase o rok starší. Já se ale cítím jako víno. Čím starší, tím lepší... A doufám, že na tenhle speciální den si dám v Portu pěkný dárek v podobě dobrého výsledku," přeje si hvězdný forvard.

Lepší než AC Milán

Švédský reprezentant ještě donedávna zářil v barvách AC Milán, ale v létě přišel v rámci velkého supertransferu do PSG spolu s Thiagem Silvou.

„Myslím si, že máme teď silnější tým, než je AC Milán. A to je ostatně důvod, proč jsem sem přišel. Se mnou a Thiagem Silvou a jinými hráči se neustále zlepšuje. Na druhou stranu AC Milán přišel o řadu fotbalistů s velkou kvalitou," srovnává Švéd minulé a současné angažmá.

PSG si zatím se Zlatanem vede na začátku sezóny poměrně dobře. V domácí lize mu patří druhé místo za Marseille a do Ligy mistrů vstoupil vítězstvím 4:1. „Jednoznačně věřím v sen, že Paříž se stane jedním z nejlepších týmů Evropy a světa. Ale aby se to povedlo, musíme vyhrávat," rozpovídal se Ibrahimovic v rozhovoru pro Eurosport.

Ve středu ale nečeká v Portu jeho tým nic jednoduchého. „Porto je velmi silné, lepší než bylo Dynamo Kyjev, při vší úctě k němu, což je na druhou stranu hodně vzrušující. Je to přesně typ zápasů v Lize mistrů, které chcete hrát, protože si ověříte úroveň svého mužstva," dodal útočník PSG.

Reklama