Hlavní obsah

Liga mistrů: Hart je nejlepším brankářem na světě, velebil Rooney gólmana Citizens

Manchester/ Praha

Tým stvořený a za veliké peníze budovaný, aby vyhrál Ligu mistrů, se zase nemusí dostat ze skupiny. Anglický mistr Manchester City totiž doma jen remizoval s Borussií Dortmund, po dvou kolech má na kontě jediný bod a situace se pro něj komplikuje. "Bylo to od nás velice špatné, takže jsem opravdu zklamaný. Budu muset situaci řešit, protože od toho jsem trenérem. Vždyť jen brankář Joe Hart nás zachránil od prohry," přiznal krajně rozčarovaný kouč Citizens Roberto Mancini poté, co až v poslední minutě zachránil Balotelli gólem z penalty jeho týmu alespoň remízu.

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Marco Reus (vlevo) z Borussie Dortmund střílí gól německého mistra v duelu s Manchesterem City, Gaël Clichy už zasáhnout nestačil.

Článek

Po porážce v prvním utkání na madridském San Bernabeu se brankář Hart pustil do spoluhráčů a Mancini vzápětí do Harta. „Nemá je co hodnotit, natož kritizovat, od toho jsem tady já," setřel brankáře, jemuž nebylo po chuti, po jakých chybách přišel Manchester City v posledních pěti minutách o výhru, která se mu vnucovala.

Hart nás zachránil, uznal Mancini

Po středečním duelu s Borussií Dortmund aby mu líbal ruce, protože famózní Hart přiváděl hráče německého mistra pomalu k šílenství, neboť jim likvidoval i ty nejvyloženější šance. A že jich Dortmund měl! Minimálně sedm, osm branek mohl vstřelit.

„Byl fantastický. Pro mě je to nejlepší brankář na světě," chválil Harta hned po utkání na twitteru jeho reprezentační spoluhráč Wayne Rooney. „Zachránil nás od porážky," uznal i Mancini, jenž byl jinak se všemi svými svěřenci krajně nespokojený.

„Pokud chceme hrát v Lize mistrů na nejvyšší úrovni, musíme hrát úplně jinak. Pro každý tým je to úplně jiná soutěž, jež se zcela liší od domácí ligy. V ní prostě nestačí mít jen potřebnou fotbalovou kvalitu, ale je třeba běhat a bojovat naplno od první do poslední minuty. Pokud se nezlepšíme, bude obtížné, abychom postoupili," přiznal Mancini, že se pro jeho tým situace ve skupině smrti nesmírně komplikuje.

Rozčarováním a varováním pro něho je i to, že jeho týmu se v nové sezóně ještě v žádném soutěžním zápase nestalo, aby neinkasoval. I proto angažoval Mancini minulý týden nového asistenta z Itálie, který se bude věnovat speciálně defenzívě a hře obrany.

Průšvihář Balotelli se rozthodit nenechal

Loni se Citizens do dalších bojů Champions League nekvalifikovali, což mohl Mancini omlouvat nedostatkem zkušeností. Po prvním letošním utkání na Realu podobnou argumentaci odmítal, ale teď k ní zase sáhl. „Dortmund je přece jen zkušenější než my, protože Ligu mistrů hrával každým rokem."

Domácím nakonec zachránil remízu Mario Balotelli. Chladnokrevně proměněnou penaltou, kterou v poslední minutě nařídil český sudí Královec za ruku Subotiče. Kontroverzního italského útočníka nerozhodilo ani to, že byl na trávníku teprve osm minut, z míry ho nevyvedl ani brankář Borussie Roman Weidenfeller. Ten se totiž vydal za Balotellim až ke značce pokutového kopu a pokoušel se ho slovně vyprovokovat.

Známý průšvihář však zachoval klid, penaltu proměnil, aby poté německému gólmanovi provokace vrátil. Tentokrát naštěstí jen gestem vyjádřeným prstohrou naznačující, aby brankář raději mlčel.

Německý mistr byl pochopitelně zklamán, že o vítězství přišel. „Jsem naštvaný, protože jsme měli nespočet šancí a tři body jsme mohli a měli získat. Nicméně si jedno pozitivu odvážíme. Hráli jsme takticky velice disciplinovaně, udělali jsme velký krok vpřed a na tomto výkonu můžeme stavět," glosoval dělbu bodů kouč Dortmundu Jürgen Klopp, aby vzápětí dodal, že si Manchester remízu zasloužil, neboť i domácí měli spoustu šancí, aby zápas rozhodli.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články