Hlavní obsah

Ronaldo po hattricku na Ajaxu jásal, ale už vyhlíží El Clásico

Měsíc zpátky se Cristiano Ronaldo vyjádřil, že v týmu Realu Madrid není spokojený. Po středečním utkání na hřišti Ajaxu Amsterdam, kdy zaznamenal svůj premiérový hattrick v Lize mistrů, úplně obrátil a novinářům řekl, že je velmi šťastný. Tři góly dal také v nedělním ligovém duelu s La Coruňou a věří, že poslední výsledky pomohou Realu zvednout sebevědomí před víkendovým El Clásicem s Barcelonou.

Foto: Robin van Lonkhuijsen, Reuters

Ronaldo oslavuje gól v síti Ajaxu Amsterdam

Článek

„Dát tři góly je pro mě velmi podstatné a jsem šťastný. Tyhle gólové sbírky jsou pro mě velmi důležité, ale nejdůležitější věcí je tým," prohlásil Ronaldo po středečním vítězství 4:1 v Amsterdamu. Jeho vyjádření značně kontrastuje s prohlášením, které uvedl před několika týdny po utkání proti Granadě. Tehdy řekl, že je nešťastný z profesionálních důvodů, avšak nespecifikoval, o co jde. Sdělil jen, že lidé z klubu ví, o čem mluví.

Přestože se v posledních sezónách přetahuje s kanonýrem Barcelony Lionelem Messim o všemožné střelecké rekordy, teprve na stadiónu Ajaxu oslavil svůj první hattrick v Lize mistrů. V elitní klubové soutěži má nyní bilanci 42 gólů v 82 zápasech.

Real potvrdil, že se mu proti Ajaxu daří a počtvrté za sebou ho porazil minimálně o tři branky. Pojistil si tak vedení ve skupině "smrti", když vyhrál oba dosavadní zápasy. „Myslím, že jsme 75 minut kontrolovali zápas. Než Ajax skóroval, byl jsem naším výkonem ohromen. Pak jsme se chvíli obávali, ale po třetím gólu jsme zase začali dominovat," prohlásil trenér José Mourinho.

Po dlouhé době slyšel pochvaly i Kaká

Vedle výsledku mu udělal radost také výkon Brazilce Kaká, který po dlouhé době dostal šanci v základní sestavě. „Odehrál dobrý zápas. Bylo to přesně utkání, které mu vyhovuje. Vypadal dnes večer velmi dobře," uvedl Mourinho.

Kaká věří, že si řekl o další šance. „Ukázal jsem, že práce, kterou jsem dělal, se vyplácí, a znovu získávám důvěru trenéra. V to jsem pořád doufal. Chci hrát více a věřím, že se věci kousek po kousku otáčejí k lepšímu," prohlásil Kaká.

Real se po špatném vstupu do sezóny výsledkově zvedá a věří, že zlepšení potvrdí ve víkendovém El Clásiku s Barcelonou, na kterou ztrácí už osm bodů.

„Odehráli jsme po všech stránkách povedený zápas, a to je velmi důležité pro sebevědomí před dalším utkáním. Jsem si jistý, že na Nou Campu uhrajeme dobrý výsledek," řekl Ronaldo, od kterého se před nadcházejícím derby s Barcou hodně očekává. Jeho současná prohlášení značí, že by po měsíci konečně mohl být v lepší psychické pohodě. Fanouškům Realu se tak před sledovaným šlágrem jistě spí lépe.

Reklama