Hlavní obsah

VIDEO: Válka v centru Paříže. Fanoušci PSG a Dinama Záhřeb se porvali, jeden z nich je vážně zraněný

Paříž
Aktualizováno

Pařížské ulice se v pondělí večer proměnily ve válečnou zónu. Do francouzské metropole zavítali fanoušci Dinama Záhřeb, kteří přicestovali na duel Ligy mistrů s domácím Paris St. Germain. Tvrdá jádra obou táborů si dala dostaveníčko na náměstí Bastily, kde proupukla bitka, při níž byl jeden z chorvatských výtržníků vážně zraněn. Potyčku nakonec utnul až zásah policie.

Fanoušci PSG a Dinama Záhřeb se porvali v centru Paříže.

 
Článek

"Někteří, většinou Chorvaté, byli zatčeni, další byli zadrženi kvůli výslechům. Jeden Chorvat byl vážně zraněn," sdělil policejní mluvčí.

Policie poté při dopolední razii zatkla v centru francouzské metropole v hotelu dalších 80 chorvatských hooligans. Všichni jsou obvinění z porušení zákazu pobytu, který nařídil francouzský ministr vnitra Manuel Valls.

Ten v neděli vyhlásil, že příznivci Dinama nebudou do země vpuštěni. Zákaz měl platit od půlnoci z pondělí na úterý do středečního poledne. K tomuto opatření sáhla francouzská strana poté, co ji chorvatské úřady informovaly o tom, že se do Paříže chystají bez vstupenek zhruba dvě stovky agresivních fanoušků z uskupení Blue Bad Boys.

Zápas mezi Paris St. Germain a Dinamem Záhřeb začne na stadiónu Parku princů v úterý ve 20:45. První duel v Chorvatsku vyhrál pařížský klub 2:0 a ve skupině A mu patří druhé místo za Portem. Dinamo je zatím bez bodu na posledním místě.

Reklama

Související témata: