Hlavní obsah

Dva zářezy! Tohle jsem ještě neviděl, spílal Wenger sudímu. Arsenal ztratil dvougólový náskok

Gelsenkirchen

Fotbalisté Arsenalu měli v Lize mistrů nakročeno do čela skupiny B, jenže na hřišti Schalke neudrželi dvougólový náskok a nakonec se museli spokojit s remízou 2:2. Podle kouče Kanonýrů Arséna Wengera se však pod ztrátu jeho týmu podepsal velkými chybami i rozhodčí Nicola Rizzoli.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Kouč Arsenalu Arséne Wenger se rozčiluje během utkání se Schalke.

Článek
Fotogalerie

Wenger vyčítal italskému arbitrovi především dvě údajně velké chyby. Před prvním gólem německého týmu měl Ibrahim Afellay faulovat Thea Walcotta. Druhá výčitka směřovala k tomu, že Rizzoli zastavil velkou gólovou šanci Lukase Podolského kvůli faulu na Marka Hogera, který neměl být podle Wengera vůbec odpískán.

„Na Walcotta tam byl od Afellaye stoprocentní faul. A ještě jedno rozhodnutí bylo opravdu úžasné, něco takové jsem viděl poprvé. Rozhodčí zastavil hru, když se hráč převalil přes vlastní kotník. Tohle jsem při gólové šanci ještě nikdy neviděl," zlobil se Wenger.

Škoda gólu před přestávkou

I přes ztrátu dvougólového vedení byl ale nakonec kouč Arsenalu s remízou 2:2 v Gelsenkirchenu relativně spokojen. Gunners patří nyní ve skupině druhé místo s jednobodovou ztrátou na Schalke a jednobodovým náskokem na Olympiakos.

„Důležité bylo neprohrát a pokusit se zvítězit. První část plánu se nám povedla, druhá už ne. Hráli jsme ale celkem dobře, ve druhé půli jsme ale trochu fyzicky odpadali. Mrzí nás hlavně inkasovaný gól těsně před přestávkou a neproměněná Walcottova šance na konci zápasu," shrnul šedovlasý elegán pocity z utkání.

Walcott se blýskl výtečným výkonem

Rebelujícímu Walcottovi, jenž zatím neprodloužil v klubu kontrakt, dal tentokrát příležitost a rychlonohý záložník se mu odvděčil výborným výkonem. „Theo si počínal skvěle. Měl velmi pozitivní přístup," chválil kouč autora úvodního gólu.

Spokojený byl i sám hráč. „Nakonec je to pro nás dobrý bod. Bývalo by to bylo fantastické vítězství, ale Schalke je těžký protivník. Musíme se pokusit vyhrát poslední zápasy. Doufám také, že se vrátím do týmu, protože cítím, že si to zasloužím," vyslal vzkaz k Wengerovi.

Na dotaz, zda často vysedává na lavičce kvůli trablům se svým kontraktem, však Walcott odmítl odpovědět s tím, že dotaz by měl směřovat právě na Wengera.

Reklama