Hlavní obsah

Rozhodly zkušenosti, říkal Čech. Ale dva góly jsme jim darovali, nechápal Hübschman

Brankář Chelsea Petr Čech po výhře 3:2 nad Šachtarem Doněck bez okolků přiznal, že byla z kategorie šťastných. Vždyť ji Moses zařídil v 94. minutě. "V závěru rozhodly naše větší zkušenosti," uvedl Čech. "Jenže my jsme Chelsea darovali dva góly," nechápal záložník Šachtaru Tomáš Hübschman.

Foto: Kirsty Wigglesworth, Reuters

Na střelu Brazilce Williana (v oranžovém) brankář Petr Čech nedosáhl. Přesto jeho Chelsea porazila doma Šachtar 3:2.

Článek
Fotogalerie

„Když dáme vítězný gól prakticky z poslední akce zápasu, tak je to i o štěstí. Trochu mi to připomnělo našeho vítězného ducha z minulého ročníku Ligy mistrů. Bojovali jsme až do konce, nevzdávali jsme se a byli jsme odměněni. Podle mě rozhodly naše větší zkušenosti. Soupeř měl za stavu 2:2 několik šancí, aby zápas rozhodl. Neudělali to a my jsme je potrestali,“ řekl Čech na svém webu.

Chelsea v zápase dvakrát vedla, ale ani jednou vedení dlouho neudržela. „Přitom o přestávce jsme si říkali, že nesmíme soupeři dovolit, aby se vrátil do hry. Jenže jsme hned inkasovali. Šachtaru stav 2:2 vyhovoval. My jsme hru museli otevřít, protože remíza pro nás byla málo. Oni mohli hrát na brejky, což je jejich silná stránka. Měli tam hodně silnou dvacetiminutovku, skoro každý protiútok byl nebezpečný,“ věděl Čech.

Smutným hrdinou zápasu byl brankář Šachtaru Alexandr Pjatov, který měl prsty ve dvou gólech. „Na to se musíte zeptat Andreje,“ řekl pro klubový web Hübschman. „Za chyby v defenzivě je odpovědný celý tým,“ dodal.

Měli jsme Chelsea dorazit, litoval Hübschman

Kouč Mircea Lucescu však gólmana kritizoval. Dokonce na jeho vrub hodil všechny tři góly. „Nebyl to jeho den. Kdyby byl pozornější, mohl při prvním gólu napálit balón do strany. Stejně jako při hlavičce před druhým gólem, která neměla jít na střed. A při rohu v závěru přece musí stát šest metrů před brankou a ne na čáře. Byl tam jeden z nejvyšších hráčů a měl použít ruce, aby pomohl týmu. V tréninku jsme tomu věnovali dost času, ale Andrej na to asi zapomněl,“ uvedl rumunský trenér Šachtaru.

Kouč Chelsea Roberto di Matteo označil výhru za klíčovou z pohledu situace ve skupině, a také zaslouženou. Lucesu však oponoval. „Ať si Chelsea říká, co chce, ale lepší jsme byli my. Naše hra byla lépe organizovaná, měli jsme víc šancí. Uznávám, že v posledních minutách jsme soupeři dali zbytečně moc prostoru a chybovali jsme,“ řekl trenér, který je v Šachtaru už osm a půl roku. „Měli prostě víc štěstí, přitom jsme je mohli dorazit,“ věděl Hübschman.

Pro Chelsea šlo o zlaté tři body, protože v případě ztráty by si hodně zkomplikovala vyhlídky na postup. Takhle má stejně bodů jako Šachtar, třetí Juventus ztrácí jen bod. „V příštím kole jedeme na Juventus, a pokud vyhrajeme, máme postup jistý. Když ne, situaci si zkomplikujeme a může to být boj až do poslední minuty posledního zápasu,“ řekl Čech.

Po utkání chvilku hovořil s kamarádem Hübschmanem. „Věděl, že zápas měli rozehraný minimálně na bod a sami si to pokazili. Ale v příštím kole jedou do Dánska, kde mají šanci vyhrát. Teoreticky můžeme po příštích zápasech slavit postup oba,“ dodal český gólman.

Reklama