Hlavní obsah

OBRAZEM: Kanonýr nebo pitomec? Adriano ze Šachtaru pohřbil fair-play, zlobí se Dánové

Nordsjaelland

O téhle trefě se bude ještě dlouho mluvit. Fotbalisté Šachtaru Doněck si v úterním zápase Ligy mistrů na hřišti Nordsjaellandu sice s chutí zastříleli a nakonec vyhráli 5:2, zápas ale ve velké míře ovlivnila branka útočníka Luize Adriana z 26. minuty, kterou brazilský kanonýr srovnával na průběžných 1:1. Hráči dánského celku se oprávněně dožadovali vrácení míče, jenže Brazilec pohřbil fair-play a proti nehrajícímu soupeři skóroval.

Foto: Fotobanka Profimedia

Brazilec Luiz Adriano poté, co nesportovně vstřelil první gól dánskému Nordsjaellandu.

Článek
Fotogalerie

Je to hanba. Na tom se po utkání shodlo jak domácí publikum, tak i velká část fotbalové veřejnosti. Zhruba v polovině prvního poločasu nečekaně vedl dánský outsider, když na půlícím kruhu došlo k zdánlivě nenápadnému kontaktu dvou soupeřů, po kterém rozhodčí přerušil hru. Nordsjaelland měl předtím míč v držení a když dal sudí znovu pokyn k rozehrání, vracel Willian balon domácímu týmu nákopem před velké vápno.

V tu chvíli se proti nic netušícímu gólmanovi Jesperu Hansenovi rozeběhl útočník Šachtaru Luiz Adriano, sebral míč a domácího strážce tyčí drzou kličkou překonal. Dal svůj první gól v zápase, kterým srovnal na průběžných 1:1. Adriano nakonec slavil hattrick...

„Co to mělo být? Tohle jsem ještě nikdy neviděl. O žádném fair-play nemůže být vůbec řeč," zlobil se po zápase Hansen. Fotbalisté ukrajinského celku po kontroverzním gólu nenechali Nordsjaelland skórovat, domácí se tak cítili značně poškozeni. Případem se už začala zabývat UEFA.

Mrzí nás to, hájil Šachtar kouč Lucescu

„První inkasovaný gól nás hodně zlomil. Slušně řečeno to nebylo fér a myslím, že by dotyčné orgány měly něco udělat. Sice jsme chvíli poté dali zaslouženě na 2:1, ale v poločase jsme v kabině celou situaci moc rozebírali. Místo toho, abychom se uklidnili, přišly v druhé půli dvě rychlé trefy soupeře, které nám sebraly šanci uspět," cituje goal.com trenéra Nordsjaellandu Kaspera Hjulmanda, jenž pro Šachtar žádá disciplinární potrestání. A to skutečně Adrianovi hrozí, neboť ho dnes UEFA obvinila z porušení zásad chování. Případ bude její kontrolní a disciplinární komise projednávat příští úterý.

Emoce se krátce po zápase snažil uklidnit kouč hostí Mircea Lucescu. „Velice nás mrzí první kontroverzní gól, který jsme tady vstřelili. Luiz Adriano mně řekl, že to byl instinkt, kvůli kterému skóroval. Soupeře jsme chtěli nechat vyrovnat, ale brankář Stěpanenko náš úmysl nepochopil a na poslední chvíli zasáhl. Nicméně si myslím, že naše vítězství bylo zcela zasloužené," uvedl zkušený rumunský trenér.

Reklama