Hlavní obsah

Chelsea jde o život! Obhájce trofeje může připravit o postup duel Juventusu s Šachtarem

Jan KrůtaPrávo

Obhájce trofeje v Lize mistrů může poprvé v historii skončit v základní skupině. Tahle hrozba visí nad fotbalisty Chelsea před dnešním zápasem s dánským Nordsjaellandem. Ani výhra jim totiž nemusí stačit k postupu za předpokladu, že Juventus bude jakkoliv bodovat na Ukrajině.

Foto: Andrew Winning, Reuters

Zklamaný Fernando Torres je v poslední době symbolem špatné formy Chelsea.

Článek

„Nejdůležitější je nestarat se teď o druhý zápas. V první řadě se musíme koncentrovat na ten svůj. Jediné, co nám zbývá, je vyhrát a čekat, jak to dopadne v Doněcku. Buď nám bude štěstí nakloněno, nebo ne," uvedl gólman Chelsea Petr Čech na svém webu. „Ale ten první krok musíme udělat my. Byla by chyba soustředit se na druhé utkání a pak třeba nevyhrát," dodal.

Na druhou stranu však ví, že spoléhat na pomoc někoho dalšího je vždy ošidné. „Nebudeme si nalhávat, šance je malá. Šachtaru stačí k prvnímu místu ve skupině bod, Juventusu k postupu taky. Remíza uspokojí oba, ale nemá cenu spekulovat. Šachtar určitě doma vyhrát může, je to v jejich silách," uvedl Čech.

Chelsea je v krizi, nespasila ji ani výměna trenéra. V lize čeká na výhru už sedm zápasů, pod Rafaelem Benítezem získala ze tří duelů jen dva body. Navíc stále nemohou nastoupit Terry, Lampard ani Sturridge. „Věřím, že se zvedneme," uvedl Benítez, jenž se znovu musí připravit na bučení i nenávistné transparenty ze strany vlastních fanoušků.

Středeční program 6. kola LM (začátky ve 20.45)
Skupina E:
Doněck (Hübschman) – Juventus (Sport.cz, ČT Sport)
Chelsea (Čech) – Nordsjaelland (Prima Cool)
Skupina F:
Lille–Valencie
Bayern–Borisov
Skupina G:
FC Barcelona–Benfica (Sport.cz)
Celtic–Spartak Moskva (Suchý)
Skupina H:
Braga–Galatasaray
Manchester United–Kluž
Postoupí Chelsea do osmifinále Ligy mistrů?
Ano
30,1 %
Ne
69,9 %
Celkem hlasovalo 4283 čtenářů.

Reklama

Související témata: