Hlavní obsah

Rosického Arsenal vyzve v Lize mistrů Bayern, los proti sobě poslal giganty

Aktualizováno

Věhlasné týmy proti sobě svedl osmifinálový los Ligy mistrů. Tomáš Rosický se může s Arsenalem těšit na bundesligový Bayern Mnichov. Dalšími dvěma ostře sledovanými dvojzápasy budou duely Real Madrid - Manchester United a AC Milán - Barcelona. Rozhodl o tom los ve švýcarském Nyonu.

Foto: Laurent Gillieron, ČTK/AP

Los osmifinále Ligy mistrů

Článek

Rosický se po zranění achilovky pomalu vrací do zápasového tempa a je pravděpodobné, že na něj bude trenér Arséne Wenger spoléhat i ve dvojzápase s vedoucím týmem probíhajícího ročníku bundesligy. "Kanonýrům" se však v sezóně nedaří, patří jim až pátá příčka v anglické lize. Celek z Mnichova naopak září, od začátku sezóny prohrál v lize jediný zápas.

Návrat na Old Trafford zažije hvězdný útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo. Portugalec získal pod taktovkou Alexe Fergusona titul v Lize mistrů v roce 2008. V probíhající sezóně se pokusí tentokrát Manchester vyřadit. Podobně jako trenér "Bílého baletu" José Mourinho, který v minulosti působil v Chelsea, v týmu velkého rivala "Rudých ďáblů".

Barcelona je proti AC Milán favoritem

Největší favorit na vítězství Barcelona se podobně jako v loňském ročníku utká s AC Milán. V sezóně 2011/2012 se oba celky střetly už v zákaldní skupině. V té tehdy figurovala i Plzeň. Tým ze San Sira však v letošní sezóně v Serii A pokulhává, Barcelona je naopak suverénní. Otázkou je, kdo Katalánce povede. Kouč Villanova totiž bojuje s rakovinou.

I další český reprezentant Tomáš Hübschman hrající za Šachtar Doněck, se střetne s německým celkem. Ukrajinský tým totiž narazí na vítěze německé ligy Borussii Dortmund. V dosud jediném souboji Šachtaru s Dortmundem zazářil jiný Čech Jan Koller, který dvěma góly pomohl německému týmu k postupu po výhrách 2:0 a 3:1 ve 3. předkole Ligy mistrů v roce 2001.

Galatasaray, v jehož kádru figurují i Tomáš Ujfaluši a Milan Baroš, se utká s třetím bundesligovým celkem v osudí - Schalke.

Papírově snadného soupeře má Juventus, který sehraje dva zápasy se Celtikem. Losování ve švýcarském Nyonu osobně dohlížel Pavel Nedvěd.

Los svedl proti sobě také portugalské Porto a španělskou Málagu. Další celek z Pyrenejského poloostrova Valencia bude mít těžkou úlohu - zastavit řádícího útočníka Zlatana Ibrahimovice a jeho Paris St. Germain.

Úvodní osmifinále LM se odehrají v období od 12. do 20. února, odvety od 5. do 13. března.

Osmifináloví soupeři Ligy mistrů:
Galatasaray - Schalke
Celtic - Juventus
Arsenal - Bayern Mnichov
Šachtar Doněck - Borussia Dortmund
AC Milán - Barcelona
Real Madrid - Manchester United
Valencia - Paris St. Germain
Porto - Málaga
První zápasy:
12. února: Celtic Glasgow - Juventus Turín, Valencie - Paris St. Germain,
13. února: Šachtar Doněck (Hübschman) - Dortmund, Real Madrid - Manchester United,
19. února: Arsenal Londýn (Rosický) - Bayern Mnichov, Porto - Málaga.
20. února: Galatasaray Istanbul (Baroš, Ujfaluši) - Schalke, AC Milán - FC Barcelona.
Odvety:
5. března: Borussia Dortmund - Šachtar Doněck, Manchester United - Real Madrid,
6. března: Juventus Turín - Celtic Glasgow, Paris St. Germain - Valencie,
12. března: Schalke - Galatasaray Istanbul, FC Barcelona - AC Milán,
13. března: Bayern Mnichov - Arsenal, Málaga - Porto.

Reklama

Související témata: