Hlavní obsah

Ronaldo: Manchester United pořád miluji. I tak se ho pokusím sestřelit

Madrid

V dresu „Rudých ďáblů“ nakoukl do velkého fotbalu, právě na Old Trafford si Cristiano Ronaldo vydobyl pověst jednoho z nejlepších fotbalistů světa. Teď však bude v osmifinále prestižní Ligy mistrů stát na druhé straně barikády, v dresu Realu Madrid bude chtít Alexe Fergusona a spol. vyřadit. A to i přesto, že slavný tým z Manchesteru má podle svých slov pořád ve svém srdci.

Foto: Jon Nazca, Reuters

Cristiano Ronaldo v dresu Realu Madrid.

Článek

Portugalce si Ferguson vybral do svého týmu v roce 2003, do té doby Ronaldo hájil barvy Sportingu Lisabon. Nyní sedmadvacetiletý útočník oblékal dres Manchesteru United šest let, během nichž se radoval ze tří titulů v Premier League, jednoho z FA Cupu, tří z Ligového poháru, jednoho z Community Shield a v sezóně 2007/08 i z titulu v Lize mistrů, když v penaltovém rozstřelu United předčili rivala Chelsea.

V roce 2009 však Ronaldo Old Trafford opustil a za rekordních 80 miliónů liber přestoupil do Realu Madrid. Od té doby se proti United nikdy nepostavil. Stane se tak až letos - 13. února v úvodním zápase na Santiago Bernabeu, 5. března pak v odvetě v Británii.

„Hádám, že by to pro mě bylo trochu smutné, ale rozhodně chci skórovat a dopomoci tak (našemu týmu) k vítězství," řekl Ronaldo před vzájemným dvojzápasem. Už dříve prohlásil, že se z případného gólového úspěchu nebude radovat.

Rýsuje se Ronaldův návrat?

Ohledně Portugalce se hodně spekulovalo v září loňského roku, kdy se nechal několikrát slyšet, že v madridském klubu není zcela spokojen. O jeho služby se nepřímo přihlásily další evropské kluby - Paris St. Germain a i Manchester United. Ronaldo však vzápětí své spory v klubu uklidnil. Jeho návrat na Old Trafford však vyloučen není. „Pořád k Manchesteru United cítím velké přátelství, miluji ho. Pro mou kariéru toho hodně udělal," prohlásil rodák z Madeiry.

„Fanoušci mě dobře znají a mezi nimi mám velké množství přátel, kteří jsou mému srdci blízcí," rozvzpomínal se fotbalista, který v probíhající sezóně za Real vstřelil již 22 branek. „Ale teď bráním barvy Realu Madrid, cítím se skvěle a jsem přesvědčený, že tento rok bude ještě lepší než loňský," dodal Ronaldo.

Zatímco v minulé sezóně se podařilo Mourinhovi a spol. dominovat v domácí lize, v současném ročníku vše nasvědčuje tomu, že titul z La Ligy vybojují konkurenti z Barcelony.

„Bílý balet" se tak může soustředit na zisk nejprestižnější evropské trofeje - ušatého poháru Ligy mistrů. Vylepšení loňského roku by pro madridský celek znamenalo jediné - postoupit do finále ve Wembley. V cestě za touto metou stojí i Ronaldův oblíbenec Sir Alex Ferguson a jeho svěřenci.

Který tým postoupí do čtvrtfinále Ligy mistrů?
Manchester United
48,5 %
Real Madrid
51,5 %
Celkem hlasovalo 9656 čtenářů.

Reklama

Související témata: