Hlavní obsah

Jan Rezek střídání nechápal

PRAHA

Svoji premiéru v prestižní Lize mistrů si Jan Rezek představoval jinak. V úterním zápase proti Fenerbahce Istanbul odehrál důrazný útočník jen poločas, pak jej kouč Straka vystřídal. Rezek už měl žlutou kartu za faul na brankáře Rüstüho a trenér se bál vyloučení. "Střídání jsem nečekal, jsem naštvaný," řekl po zápase Rezek deníku Právo.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jan Rezek ze Sparty (vlevo) v souboji s Lucianem z Fenerbahce.

Článek

Poprvé v kariéře jste nastoupil v Lize mistrů. Jaký jste měl pocit ze svého výkonu? Já z toho měl docela dobrý pocit. Ale asi jsem to tak cítil jen já, když mě trenér o půli vyndal.

Řekl vám důvod, proč vás stáhl?Prý kvůli tomu, abych nedostal červenou kartu. Jsem naštvaný, moc to nechápu. Nečekal jsem, že budu střídat.

Ale váš zákrok na Rüstüho v závěru první půli byl na tu červenou pomalu zralý... Balón jsem neměl. Zasáhl jsem ho druhou nohou, kterou jsem měl pod sebou, když jsem šel do skluzu. Zas tak nic hrozného to nebylo. Ale asi jsem ho trefil pořádně, když jsem střídal...

Kdy jste se dozvěděl, že nastoupíte v základní sestavě? Trenér mi to volal dva dny před utkáním, docela mě to překvapilo.Měl jsem velkou radost, že si po dlouhé době zahraju fotbal, navíc na takové úrovni. Nervózní jsem nebyl, trémista nejsem.

Jaké jste měl úkoly? Hrát takové falešné pravé křídlo. Když jsem se pak vysunul víc dopředu, hrálo se mi líp. Měl jsem se snažit napadat a dělal jsem to. Ale trenérovi se to asi moc nelíbilo.

Nezdálo se vám, že Spartě chyběla větší agresivita a nasazení? Zařvali jsme si v kabině, na hřišti, ale pak to vypadalo jinak, než jsme si představovali. Mně asi nepřísluší to moc hodnotit, ale na svou premiéru v Lize mistrů nebudu rád vzpomínat. Prohráli jsme a já byl v poločase střídán.

Překvapil vás soupeř? Hráli výborně. U všeho byli dřív. Kdybychom na ně vlítli, trošku do nich zajeli, možná by si tolik nedovolili. Je škoda, že to nevyšlo.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články