Hlavní obsah

Mourinho má těžkou hlavu z další fáze Ligy mistrů

Fotbalisté Chelsea Londýn už před třemi týdny rozhodli o svém postupu do osmifinále Ligy mistrů a mají i jistotu, že jdou do další fáze jako vítěz své skupiny. Trenérovi klubu José Mourinhovi ale dělá starosti jméno osmifinálového soupeře, které bude známo po losování 17. prosince. Možný okruh vyzývatelů dosud neporažené Chelsea se totiž postupně zužuje.

Článek

Pro losování osmifinále Ligy mistrů platí několik pravidel: nesmí proti sobě nastoupit kluby ze stejné země, vítězové skupin a týmy, které spolu hrály proti sobě už ve skupině.  V tom případě už si Chelsea nemůže moc vybírat - pro osmifinále může dostat takové týmy jako Real Madrid, Bayern Mnichov, AC Milán nebo Barcelonu.

"Tyhle vyhlídky nejsou zrovna růžové," přiznává Mourinho a dodává, že být vítězem skupiny může být v letošním ročníku Ligy mistrů spíše pro zlost. "Nemůžeme být dáni dohromady s asi sedmi týmy, zatímco v úvahu připadají tři nebo čtyři velkokluby. A to ještě připadá v úvahu Werder Brémy, což je zase mistr Německa," stýská si Mourinho.

Portugalský kouč v očekávání dalších těžkých zápasů včera nasadil do zápasu s Paris St. Germain několik náhradníků a i po bezbrankové remíze považuje tento krok za správný. "Pro mne je nejdůležitější, aby si moji klíčoví hráči odpočinuli. Vždyť kromě hry za Chelsea mají za sebou ještě zápasy ve svých národních týmech," řekl Mourinho, jenž včera udělal sedm změn v základní sestavě.

"Když už nepotřebujeme žádné body, tak proč nenechat opory odpočinout? To bych musel být pěkný hlupák," pokračoval Mourinho. "Zaslouží si na chvíli oddechnout, vždyť za pět dní nás čeká důležitý zápas v lize s Arsenalem," dodal na závěr.

Reklama

Související témata: