Hlavní obsah

Juventus nasázel na půdě Celtiku tři góly. PSG vyhrál, ale přišel o zbytečně vyloučeného Ibrahimovice

Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu Turín zvítězili v úvodním utkání osmifinále Ligy mistrů na půdě Celtiku Glasgow 3:0. Lídr italské Serie A tak výrazně vykročil do čtvrtfinále nejprestižnější fotbalové soutěže Evropy. Výhru z venkovního stadiónu veze také Paris Saint-Germain. Francouzský celek i bez své posily Davida Beckhama zvítězil na půdě španělské Valencie 2:1. Do odvety však Pařížané přišli o útočníka Zlatana Ibrahimovice, který se nechal v závěru zápasu zbytečně vyloučit.

Foto: David Moir, Reuters

Fotbalisté Juventusu se radují z branky v utkání proti Celtiku Glasgow.

Článek
Fotogalerie

Celtic byl na Juventus hodně nažhavený a od začátku zaměstnával brankáře Staré dámy Buffona, ale jeho plány na úspěch zhatila už třetí minuta.

Stoper Ambrose, který se teprve v pondělí připojil k týmu po návratu z afrického šampionátu, kde slavil s Nigérií triumf, neodhadl dlouhý nákop a nechal si utéct útočníka Matriho. Ten stačil míč před gólmanem šťouchnout do branky. Balon sice přešel brankovou čáru dřív, než ho obránci vykopli z branky, ale sudí nakonec uznali až dorážku Marchisia.

Celtic se poté tlačil do zakončení, ale Buffon byl v brance jistý. Postupně ale aktivním Skotům došly síly a Juventus to využil. Nejprve zvýšil znovu Marchisio a krátce nato přidal třetí branku Vučinič. Francouzský navrátilec Anelka, který do zápasu zasáhl v závěru zápasu, se gólově neprosadil. Postupové šance Celtiku se tím ocitly v oblasti teorie.

Pastore hrdinou Paris Saint-Germain

Hrdinou druhého zápasu byl argentinský záložník Pastore. Už v desáté minutě narazil míč krajanovi Lavezzimu, který se protáhl mezi obránci a tvrdou střelou zajistil francouzskému celku rychlé vedení.

Pařížský gigant, jehož hru z hlediště sledovala i největší zimní posila David Beckham, pak před pauzou udeřil ještě jednou. A znovu to byl Pastore, který po zpětné přihrávce Lucase Moury poslal míč pod břevno.

Závěr utkání ale přeci jen vytvořil drama pro odvetu. Nejprve v poslední minutě snížil stoper Rami a v nastaveném čase dostala červenou kartu největší hvězda PSG Ibrahimovic, když zbytečně zajel do Guardada. Švéd tak v odvetě nebude moci nastoupit.

I tak má ale Paříž k postupu blíže, když jako první tým od září 2010 dokázal porazit Valencii na jejím hřišti v Lize mistrů.

Osmifinále pokračuje ve středu zápasy Real Madrid - Manchester United a Šachtar Doněck - Dortmund.

Úvodní osmifinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:
Celtic Glasgow - Juventus Turín 0:3 (0:1)
Branky: 3. a 77. Marchisio, 83. Vučinič. Rozhodčí: Undiano Mallenco (Šp.).
Celtic: Forster - Lustig (58. Matthews), Wilson, Ambrose, Izaguirre - Forrest - Brown (80. Kayal), Wanyama, Mulgrew - Commons (73. Watt), Hooper.
Juventus: Buffon - Barzagli, Bonucci, Caceres - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Peluso (69. Padoin) - Matri (81. Pogba), Vučinič (86. Anelka).
Valencie - Paris St. Germain 1:2 (0:2)
Branky: 90. Rami - 10. Lavezzi, 43. Pastore. Rozhodčí: Tagliavento (It.). ČK: 90.+2 Ibrahimovic (PSG).
Valencie: Guaita - Pereira, R. Costa, Rami, Guardado - T. Costa, Parejo - Feghouli (84. Viera), Banega (46. Canales), Jonas (46. Valdéz) - Soldado.
PSG: Sirigu - Jallet, Alex, Sakho, Maxwell - Lucas (53. Chantome), Verratti, Matuidi, Pastore (86. Armand) - Lavezzi (76. Menez), Ibrahimovic.

Reklama

Související témata: