Hlavní obsah

Na Old Trafford budeme slavit postup my, tvrdí sebevědomě kouč Realu Mourinho

Doma Real Madrid s Manchesterem United jen remizoval 1:1, přesto kouč španělského týmu José Mourinho vyhlašuje: „V odvetě na Old Trafford všem ještě ukážeme. Klidně tam můžeme vstřelit víc než jeden gól a naše šance na postup jsou velké,“ řekl sebevědomě Mourinho po bitvě fotbalových gigantů.

Foto: Daniel Ochoa de Olza, ČTK/AP

Kouč Realu Jose Mourinho je před odvetou optimista.

Článek

Real i přes místy drtivou převahu nedokázal přidat další gól, i když šancí měl dost. „Přesto si nemyslím, že by to byl špatný výsledek. Hráli jsme proti týmu, který zalezl a soustředil se na bránění. Prostě sem přijeli hlavně s cílem nedostat moc gólů. Manchester nehrál na vítězství, ale nemůžu ho za to kritizovat. Nakonec mohli 3:1 vyhrát, protože měli taky dvě velké šance," tvrdil portugalský kouč Realu.

Domácí soupeře přestříleli. Poměr střel byl 28:13, z toho na bránu 14:9. „Byl to zápas přesně podle mého očekávání. My jsme se snažili do poslední minuty, oni hráli takticky. Měli jedenáct lidí za balónem a ve druhé půli pomalu nepřekročili naši půlku. Jen vyčkávali na brejky," hodnotil Mourinho.

Teď je čeká dvakrát Barca

K odvetě, která se hraje 5. března na Old Trafford, vzhlíží s optimismem. Do té doby čeká jeho tým ještě pěkná porce těžkých zápasů, z toho hned dva s Barcelonou. Nejdřív se oba giganti utkají 26. února v odvetě semifinále Španělského poháru a těsně před cestou do Anglie si 2. března střihnou vzájemnou bitvu i v lize.

„Před odvetou v Manchesteru budou šance pro oba týmy pořád vyrovnané. Pro ně nebude výhodou, že u nás dali gól. My ho tam dáme taky, klidně dva. Podařilo se to řadě týmů. Rozhodně tam můžeme vyhrát. Věřím, že postoupíme. Teď jsme spokojeni a nashle za tři týdny," rozloučil se na tiskové konferenci Mourinho.

Reklama

Související témata: