Hlavní obsah

Borussii dva hloupé góly nesrazily. Byli jsme prostě silní, radoval se trenér Klopp po remíze v Doněcku

Fotbalisté Dortmundu vstoupili do osmifinále Ligy mistrů slibně. Na hřišti silného Šachtaru Doněck uhráli ve středu remízu 2:2 a zadělali tak na postup do dalšího kola. Hráči úřadujícího německého mistra byli převážnou část utkání lepším týmem, přesto nebyli po závěrečném hvizdu rozhodčího Webba úplně nadšeni. Litovali především dvou laciných branek, po nichž museli dotahovat ztrátu.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Dario Srna (s číslem 33) střílí vedoucí gól Šachtaru Doněck proti Borussii Dortmund.

Článek
Fotogalerie

Borussia byla v úvodu aktivnější a její nápor vygradoval v 17. minutě, kdy Hummels po rohovém kopu orazítkoval břevno. Jenže pak přišel pro hosty šok. Srna se ujal exekuce přímého volného kopu a střelou přes zeď zaskočil brankáře Romana Weidenfellera.

"Viděl jsem míč pozdě, navíc ve zdi stáli ještě dva hráči soupeře, kteří clonili," komentoval první trefu Šachtaru pro oficiální internetové stránky vestfálského klubu Weidenfeller.

Hosté sice do přestávky zásluhou Lewandowského odpověděli, jenže po změně stran znovu inkasovali. Po dlouhém pasu z vlastní poloviny podskočil míč stoper Hummels, Schmelzer následně nedokázal ustrážit střídajícího Douglase Costu, jenž si elegantně zpracoval míč a levačkou z voleje ho uklidil k tyči.

Hummels: Odčinili jsme chybu

Jenže oba borci Borussie své zaváhání znamenitě napravili. Tři minuty před koncem načechral Schmelzer po rohovém kopu míč do šestnáctky a Hummels hlavou zařídil vyrovnání.

"Můj gól byl neskutečně důležitý a hezký pro mě i tým. Společně se Schmelzerem jsme se podíleli na druhé obdržené brance a chybu jsme tímto gólem odčinili," liboval si Hummels, který remízu 2:2 bral.

"Když se podíváte na celý zápas, remíza je vlastně pro nás až příliš málo. Ale jelikož jsme dvakrát prohrávali, je to povzbudivý výsledek," dodal pětadvacetiletý obránce.

Smíšené pocity měl po skončení duelu ředitel Borussie Hans-Joachim Watzke. "Dostali jsme dva hloupé góly. To je negativní věc. Pozitivní je výsledek s dvěma vstřelenými brankami. To je nadějné pro odvetu. Máme dobrou šanci postoupit do čtvrtfinále," uvedl Watzke pro klubový web.

Naopak pozitivní dojem měl kouč Borussie Jürgen Klopp. "Jsem naprosto spokojen. Byli jsme  prostě silní. Náš tým určoval hru. Dvakrát jsme se neskutečně dostali zpět do zápasu a hráli po dlouhou dobu výborný fotbal," těšilo Kloppa.

Lewandowski krotí optimismus

Borussia se na Ukrajině rehabilitovala svým příznivcům za sobotní ligovou porážku s Hamburkem (1:4). "Hráli jsme mnohem kompaktněji a poučili se z minulého víkendu," řekl kapitán Sebastian Kehl, který si dal přijatelným výsledkem krásný dárek ke svým středečním třiatřicátým narozeninám.

Německý tým čeká 5. března odveta na domácím stadiónu Signal Iduna Park. Žlutočerné posune mezi nejlepších osm mužstev milionářské soutěže vedle vítězství i remíza 0:0 či 1:1. Borussia však brzdí předčasnou euforii.

"Doufám, že postoupíme do dalšího kola, ale ještě tam nejsme. Doněck má dobrý tým, takže musíme hrát před vlastním publikem dobře od první do poslední minuty," varuje útočník Robert Lewandowski.

Reklama