Hlavní obsah

Velkokluby budou v Lize mistrů bojovat o přežití

PRAHA

Úterní zápasy Ligy mistrů rozhodnou o dalším působení některých evropských velikánů v soutěži. Ze hry venku mohou být už po základních skupinách anglický mistr Arsenal, španělský šampion Valencie, majitel německého titulu Brémy a obhájce trofeje FC Porto. Všechny duely začnou tradičně ve 20:45.

Foto: REUTERS

Obhájcům trofeje z Porta hrozí vyřazení z Ligy mistrů.

Článek

Nejnapjatější atmosféra se očekává při zápase Porta, které se může stát v historii soutěže prvním vítězem, jenž v následující sezóně nepostoupil alespoň do čtvrtfinále. O přežití se navíc jeho hráči utkají se strůjcem svých nedávných úspěchů - trenérem Josém Mourinhem, jenž nyní sedí na lavičce londýnské Chelsea. Porto potřebuje k postupu vyhrát a doufat, že Paris St. Germain doma neporazí CSKA Moskva.

Drama se chystá také ve Valencii. Její souboj s Brémami bude utkáním kandidátů na postup a jeden projde dál na úkor druhého. Werderu k tomu stačí bod, Valencie potřebuje vyhrát 1:0, nebo o dvě a více branek.

Zvítězit musí také Arsenal. Na Highbury mu stačí porazit nejslabší tým skupiny Rosenborg Trondheim a vyřadí tím Panathinaikos. Aténský tým Zdeňka Ščasného může jít dál jen tehdy, když Arsenal prohraje a Řekové porazí už jistého postupujícího z Eindhovenu.

Reklama