Hlavní obsah

AC Milán má plán, jak zastavit kanonýra Messiho. Barcelona je přitom pro Rossoneri noční můrou

Fotbalisté AC Milán touží prolomit devítiletou noční můru jménem Barcelona. Italský tým se pečlivě připravuje na středeční osmifinálový duel Ligy mistrů, trenér Massimiliano Allegri však tuší, že jeho tým může bez útočníka Maria Balotelliho jen a jen překvapit. Favoritem na postup je katalánský klub a to Allegri dobře ví. „Bude to pro nás těžká zkouška. Ale do zápasu půjdeme naplno. Barcelonu chceme překvapit!“ říká italský kouč. Milán chce za každou cenu ustrážit kanonýra Lionela Messiho, na argentinského štírka údajně chystá tvrdou osobní obranu.

Foto: Profimedia.cz

Trenér AC Milán Massimiliano Allegri (vpravo) se proti Barceloně musí obejít bez střelce Maria Balotelliho.

Článek

Vzájemný souboj Milána s Barcelonou vyznívá v posledních letech lépe pro Katalánce. Italové svého neoblíbeného soupeře už sedm zápasů v řadě neporazili, naposledy se radovali na podzim roku 2004 z hubené výhry 1:0 ještě v rámci skupinové fáze Ligy mistrů. V minulé sezóně skončili Rossoneri ve čtvrtfinále soutěže právě na kopačkách Barcelony, se soupeřem uhráli doma bezbrankovou remízu a v odvetě na Nou Campu prohráli 1:3.

Fanoušci milánského klubu tuší, že i letošní osmifinálový souboj nebude snadný. AC Milán totiž nemůže v Champions League využít svou největší zimní posilu Balotelliho, který na podzim v milionářské soutěži nastupoval za Manchester City. Dvaadvacetiletý kontroverzní forvard dal ve třech startech po svém příchodu na San Siro už čtyři góly.

„Budeme ho postrádat, to je jasné. Ale po zranění se vrací El Shaarawy, a přestože je to hodně mladý útočník, budeme na něj velmi spoléhat," cituje server gazzetta.it trenéra Allegriho.

Prezident milánského giganta Silvio Berlusconi už vymýšlí, co by mělo na Barcelonu platit. Svému trenérovi radí, jak se vypořádat s údernou ofenzivou Katalánců. „Prezident má právo poskytnout radu svému trenérovi a podle mě máme jedinou možnost - nasadit na Messiho osobní obranu. To je jediná cesta, jak tenhle přetěžký zápas dotáhnout do vítězného konce," sdělil Berlusconi. Pokud Allegri doporučení svého šéfa uposlechne, na argentinského kanonýra nejspíš nasadí jednoho z dvojice hlídačů Philippe Mexés - Mario Yepes.

Krkiče čeká emotivní zápas proti svým

Jinak Messiho v severoitalském městě obdivují. „Jeho schopnosti jsou mimořádné. Má skvělé myšlení, rychlost, stabilitu. Není jednoduché takového hráče zastavit," tvrdí Allegri. Už úterní přílet Barcelony způsobil na milánském letišti davové šílenství - několik tisíc příznivců vyvolávalo Messiho jméno, další stovky lidí se poté sešly před jedním z místních módních butiků, kde měl Argentinec tiskovou konferenci.

Středeční bitvu už netrpělivě vyhlíží také útočník Bojan Krkič. Ten je odchovancem Barcelony, tentokrát však bude hájit barvy Rossoneri. „Nikdy jsem proti ní nenastoupil, bude to velmi emotivní. Chtěl bych Milánu pomoci k co nejlepšímu výsledku, ale při vzpomínkách na staré časy se mi vždy vybaví skvělé zážitky. Bude to velký zápas," věří Krkič.

Středeční úvodní osmifinálový duel Ligy mistrů mezi AC Milán a Barcelonou má výkop ve 20:45 hodin, přímým přenosem jej vysílá ČT Sport. Ve stejný čas začíná rovněž utkání Galatasaray - Schalke. Oba zápasy vám Sport.cz nabídne v podrobných on-line reportážích.

Reklama