Hlavní obsah

V Lize mistrů jde vždy o něco důležitého

PRAHA

Útočník pražské Sparty Tomáš Jun kraluje s deseti vstřelenými brankami ligovým kanonýrům. Po náročném programu se ale už těší na odpočinek, který Spartu čeká po středečním zápase Ligy mistrů v Lyonu. Sparťané mají v ligové tabulce devítibodový náskok před Teplicemi a před jarní částí můžou být v klidu. "Jsme na hodně dobré cestě k titulu," říká Tomáš Jun v rozhovoru pro deník Právo.

Foto: AC Sparta

Sparťanský útočník Tomáš Jun

Článek

Po podzimu vedete tabulku ligových kanonýrů s deseti góly. Který z nich byl podle vás nejhezčí nebo nejdůležitější? Těžko říct, to se dá těžko srovnávat nebo vybírat. Každý byl něčím důležitý. Hlavně jsem rád, že mi to tam začalo padat a dal jsem vůbec těch deset gólů. Hlavně doufám, že mi střelecká forma vydrží i na jaře.

Zažil jste osobně lepší podzim, než je ten letošní? Myslím, že ne.

Takže jste maximálně spokojený... V lize jsme zaváhali jen jednou doma s Mladou Boleslaví. Jinak byly předvedená hra i výsledky dobré. Trochu mrzí vyřazení v domácím poháru a také to, že jsme mnohdy dobrou hru v Lize mistrů neproměnili v body. Spokojenost by byla ještě vyšší. Musím ale říct, že sezóna byla opravdu dlouhá a náročná. Několik z nás ji odtáhlo téměř celou. Právě při poháru v Mostě dostali šanci další kluci, jenže nebyli sehraní ani rozehraní a prostě to nezvládli. To se stává a nemá cenu se tím zpětně trápit.

Sparta vede po šestnácti kolech o devět bodů. Je to velmi slibná výchozí pozice pro jaro nebo hrozí ještě od někoho z pronásledovatelů nebezpečí? Výchozí pozice je to výborná, ale nesmíme se tím nechat uspokojit. Na jaře musíme zvládnout hlavně domácí zápasy a vozit body zvenku. Ale jsme na hodně dobré cestě k titulu.

Zbývá poslední podzimní utkání, jak se těšíte na konec sezóny?Opravdu hodně, bylo toho dost. Na odpočinek se těšíme všichni, ale chceme co nejlépe zvládnout utkání v Lyonu.

Jenže v tom utkání už vlastně o nic nejde. I když vyhrajete, zůstanete ve skupině čtvrtí... V Lize mistrů jde vždycky o něco důležitého. Prestiž také hodně znamená. Utkání v Lize mistrů jsou pokaždé zážitkem. V Lyonu určitě přijde hodně diváků doprovodit svůj tým do osmifinále. Těším se na báječnou atmosféru. Každé takové utkání je zážitkem. Určitě tam necháme všechny síly, abychom uspěli co nejlépe.

Může se stát, že už vás fanoušci na Letné v dresu Sparty neuvidí? Myslím, že ne. Prodloužil jsem smlouvu a zatím nevím, že by přišla nějaká zajímavá nabídka pro klub i pro mne.

Reklama

Související témata: