Hlavní obsah

Straka: V Lyonu to nebyla Sparta...

PRAHA

Nejtragičtější výkon v závěrečném utkání skupiny a nejhorší celkový výsledek v historii startů Sparty v Lize mistrů. Tak se prezentovali letenští v letošním ročníku soutěže, kde získali jediný bod a vstřelili pouhé dvě branky. Odpovědnosti za nejhorší představení českého klubu v Lize mistrů se v rozhovoru pro deník Právo nezříká ani trenér František Straka.

Článek

Čím si vysvětlujete tragický výkon Sparty v Lyonu? To nebyla Sparta... Lyon nám dal lekci z moderního fotbalu, v rychlosti, technice, výbušnosti, napadání, práci s míčem, zakončení. Ukázal nám, jak moc se musíme ještě učit. Říkal jsem mockrát, jak je to kvalitní tým, jen u nás se psalo, že je průměrný.

Lyon byl výborný, ale váš tým mu moc nevzdoroval... Mleli jsme z posledních sil. Jsme spolu od června, mám dojem, že někteří hráči už byli duchem na dovolené. Bohužel tenhle zápas završil to, co nás v Lize mistrů provázelo. Dělali jsme obrovské individuální chyby, které soupeři trestali. Dokázali jsme sice sehrát i vyrovnané zápasy, ale srážely nás neproměněné šance.

Takže bude nejlepší zapomenout? Pro mne byl závěrečný hvizd vysvobozením, ale zapomenout nelze. Musíme se poučit a odčinit v jarní domácí lize tuhle hroznou kaňku. Nic jiného než titul pro nás neexistuje. Hráči si ponesou na Vánoce individuální tréninkové plány. Já jsem každopádně dostal v Lyonu ten nejhorší dárek k Ježíšku.

Kdy začne zimní příprava? Sejdeme se 8. ledna a hned letíme na turnaj do Las Palomas. Jediné, co mohu hráčům v novém roce slíbit, je obrovská dřina, abychom byli co nejlépe připraveni na jaro.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články