Hlavní obsah

Ferguson? V kabině něco rozkopl, ale po hráčích kopačky neházel, vzpomíná na Manchester Poborský

Praha

Dva roky po slavném evropském šampionátu v roce 1996 oblékal dres Manchesteru United Karel Poborský (40). Z té doby už v mužstvu zůstali jen tři největší legendy - kouč Alex Ferguson a záložníci Paul Scholes s Ryanem Giggsem. „Mám na ně a celý klub skvělé vzpomínky,“ pravil Poborský, který v 37 ligových zápasech nastřílel za Rudé ďábly pět branek. Hodně se těší na dnešní odvetu osmifinále Ligy mistrů s Realem Madrid, kterou bude spolukomentovat ve studiu Prima Cool. Zápas sledujte také v on-line reportáži na Sport.cz.

Foto: Profimedia.cz

Karel Poborský hrál za slavný Manchester United v letech 1996 až 1998.

Článek

Jste s některým z této trojice ještě ve styku?

Kdepak, už je to hodně dávno.

Na co nejraději vzpomínáte?

Na spoustu báječných lidí a spoluhráčů. Vždyť v té době tam byli také bratři Nevillové, Nicky Butt a další skvělí hráči. V té době startovala vzhůru hvězda Davida Beckhama.

Prý po vás slavný kouč si Alex Ferguson házel v kabině kopačky?

To je podle mne výmysl. On se uměl naštvat, pamatuji si, že v kabině něco rozkopl, ale po hráčích nic neházel. To ne. On je velký kouč a gentleman.

Kdy jste byl na Old Trafford naposledy?

V listopadu 2004 se Spartou v Lize mistrů, prohráli jsme tam 1:4.

Tenkrát jste z trávníku odcházel dřív a celý stadión vám tleskal vstoje...

To pro mne byl obrovský zážitek. Pamatovali si mne... Přitom jsem odcházel po nesmyslné červené kartě.

Komu budete dnes fandit?

Samozřejmě Manchesteru! Moc se na tu odvetu s Realem Madrid těším. Určitě to bude výborný fotbal. Oba týmy jsou ve formě a jsem hodně zvědavý, jak utkání zvládne Cristiano Ronaldo, který za United hrál šest let. Pro Manchester sice hovoří remíza 1:1 z Madridu, ale postup ještě nemá jistý.

Kde budete zápas sledovat?

Ve studiu Prima Cool jako spolu komentátor. Bude to moje premiéra.

Zeptám se ještě na České Budějovice. Hledáte nového trenéra nebo zůstanete u dvojice Vozábal - Švantner?

Nového kouče nehledáme. Mužstvo potřebovalo impuls a tihle dva mu ho dali. Sice jsme doma prohráli se Spartou, ale neproměnili jsme několik šancí, podobně jako v Ostravě. Hra se zlepšila. Věřím, že přijdou i góly. My musíme porážet především soupeře, s nimiž hrajeme o záchranu.

Reklama