Hlavní obsah

Uvítáme Cristiana, jak si zaslouží, ujistil Ferguson. Dám vám gól, děkuje mu Ronaldo

Manchester

Bitva gigantů, ale také večer jednoho muže. To bude úterní odveta osmifinále fotbalové Ligy mistrů mezi Manchesterem United a Realem Madrid na Old Trafford. Na místo činu se vrací Cristiano Ronaldo, tentokrát jako klíčová postava soupeře. První zápas skončil 1:1, přímý přenos vysílá Prima Cool a on-line reportáž můžete od 20:45 sledovat na Sport.cz.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Fotbalista Realu Madrid Cristiano Ronaldo je ve formě...

Článek

Už je modlou fanoušků Realu Madrid, přesto se portugalský reprezentant vrací jako domů.

„Cristiano bude uvítán, jak si zaslouží. Všem našim hráčům, zejména těm, co pro klub něco znamenali, se při návratu dostane vroucího přijetí," ujistil Alex Ferguson, kouč Rudých ďáblů.

Hvězdný Portugalec vyběhne na Old Trafford poprvé od roku 2009, když za rekordních 80 miliónů liber odešel z Manchesteru do Madridu. V Premier League strávil úspěšných šest sezón a stal se miláčkem příznivců nejúspěšnějšího anglického klubu v historii.

Doma se trefil. A venku...?

Ronaldo je na začátku kalendářního roku ve vynikající střelecké formě. V prvním zápase osmifinále na Santiago Bernabeu hlavou vyrovnal na konečných 1:1. A sní o tom, že se trefí také v Manchesteru.

„Bylo by to překrásné. Něco úžasného. Netuším, jak bych gól oslavoval. Nějak spontánně, určitě bych si ale tu chvíli užil," básní rodák z Madeiry.

Angličané si z Ronalda utahují, že přiletěl oblečený jako malé děcko. Z reakce domácích diváků přímo na stadiónu ovšem žádné obavy nemá.

„Jsem si jistý, že mě přijmou dobře. Po tolika letech, co jsem v Manchesteru strávil... Mám tady mnoho přátel. Je to jedno z míst, kde mi tleskali nejvíc. Byly to úžasné časy," líčí zjihle.

Klidně nás zničí, má Evra jasno

Ostatně i Patrice Evra, obránce Manchesteru United, očekává, že fanoušci přivítají Ronalda potleskem.

„Za ty roky zde Cristiano odvedl kus práce. Fanoušci nikdy nezapomenou na to, co pro naše mužstvo udělal. On sám navíc stále miluje náš klub," poukazuje obránce.

„Po zápase v Madridu jsme si stihli krátce popovídat. Přiznal, že pro něj bude náročné hrát na Old Trafford. Je to i jeho domov, bude v tom hodně emocí. Je těžké hrát podobné duely, snad to Ronaldovi nepomůže k ještě lepšímu výkonu než obvykle. Víme o něm, že je to vítěz. Velmi soutěživý typ. Pokud bude mít možnost porazit Manchester United, udělá to," má Evra jasno.

Který tým postoupí do čtvrtfinále Ligy mistrů?
Manchester United
42,9 %
Real Madrid
57,1 %
Celkem hlasovalo 6465 čtenářů.

Reklama