Hlavní obsah

Manchester Utd. - Real Madrid 1:2Ronaldo vyřadil rozhodujícím gólem Manchester United z Ligy mistrů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
48. Ramos (vlastní) 1 : 0
66. Modrič 1 : 1
69. Ronaldo 1 : 2
Záznam online reportáže

Londýn/Dortmund
Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru United v Lize mistrů končí již v osmifinále. Svěřenci Alexe Fergusona nedokázali přejít přes Real Madrid, který v odvetném utkání na Old Trafford zvítězil 2:1 a po úvodním výsledku 1:1 postoupil do čtvrtfinále. Rozhodující gól vstřelil někdejší hráč Manchesteru Cristiano Ronaldo. Rudí ďáblové hráli od 57. minuty v deseti, červenou kartu viděl Nani. Druhým čtvrtfinalistou jsou fotbalisté Borussie Dortmund, kteří porazili v odvetném utkání Šachtar Doněck 3:0. Úvodní střetnutí skončilo 2:2.

Foto: Phil Noble, Reuters

Fotbalista Realu Madrid Cristiano Ronaldo střílí na Old Trafford v utkání proti Manchesteru United.

Článek
Fotogalerie

Pouze na lavičce Manchesteru začali útočník Wayne Rooney i autor hattricku ze sobotního ligového zápasu s Norwichem Šinži Kagawa. Od začátku naopak dostal šanci devětatřicetiletý záložník Ryan Giggs, který zasáhl do svého tisícího soutěžního duelu v profesionální kariéře.

První gólovou šanci na stadiónu Old Trafford měli po dvaceti minutách domácí, když Vidič hlavou po rohovém kopu nastřelil tyč Lópezovy branky.

Náhradník zraněné jedničky Casillase poté vychytal v dobrých šancích Van Persieho a Welbecka. Krátce předtím se na druhé straně blýskl jeho krajan v brance United De Gea, jenž vyrazil střelu Higuaína.

Nani viděl spornou červenou kartu

Lídrovi anglické ligy vyšel úvod druhého poločasu a po několika nepřesnostech v pokutovém území Realu si Naniho přihrávku ve 48. minutě nešťastně srazil do vlastní branky kapitán Ramos. Za devět minut si však Manchester dobře rozehraný zápas výrazně zkomplikoval, protože Nani dostal za zákrok vysokou nohou na rozběhnutého Arbelou od rozhodčího Cakira diskutabilní červenou kartu.

Záložník Manchesteru si nohou zpracovával vysoký míč, jenže přitom zároveň velmi tvrdě "sestřelil" hráče Realu. Nejdřív se zdálo, že sudí přejde faul bez karetního trestu, jenže po pár okamžicích ke zděšení fanoušků i hráčů United Naniho vyloučil.

Madridští početní výhodu rychle využili. V 66. minutě nejprve vyrovnal povedenou střelou o tyčku střídající Modrič a tři minuty po něm se po Higuaínově přihrávce zblízka prosadil Ronaldo. Portugalský útočník, jenž v dresu United strávil šest sezón a v roce 2008 s anglickým klubem vyhrál Ligu mistrů, svůj osmý gól v soutěži z úcty k domácím fanouškům neslavil.

Oslabený Manchester se v závěru vzepjal k velkému tlaku, ale pokusy Van Persieho, náhradníka Rooneyho i Vidiče zlikvidoval pozorný López. Svěřenci Josého Mourinha tak navázali na poslední dvě výhry nad Barcelonou a zůstávají ve hře o jubilejní desátou trofej v Lize mistrů.

Dortmund převálcoval ukrajinský Šachtar

Dortmund měl na svém stadiónu od prvních minut převahu. Po půlhodině hry ho poslal do vedení stoper Felipe Santana, který tvrdou hlavičkou do horního růžku zužitkoval rohový kop Götzeho. Německý reprezentant se sám zapsal mezi střelce už za šest minut po přesné přihrávce Lewandowského.

Němečtí šampióni z posledních dvou let pokračovali v převaze i po přestávce. Třetí branku, která prakticky definitivně poslala Borussii do dalšího kola, vstřelil v 59. minutě dorážející Blaszczykowski.

Dortmund postoupil do čtvrtfinále LM poprvé od roku 1997, kdy elitní soutěž vyhrál. Vestfálský tým si po vyřazení z německého poháru a bundesligové ztrátě 17 bodů na vedoucí Bayern zachoval šanci na trofej v této sezóně.

Odvetná osmifinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:
Manchester United - Real Madrid 1:2 (0:0)
Branky: 48. vlastní Ramos - 66. Modrič, 69. Ronaldo. Rozhodčí: Cakir (Tur.). ČK: 57. Nani (Manchester). První zápas: 1:1, postoupil Real.
Manchester: De Gea - Rafael (87. Valencia), Ferdinand, Vidič, Evra - Carrick, Cleverley (73. Rooney) - Nani, Welbeck (81. Young), Giggs - Van Persie.
Real: López - Arbeloa (59. Modrič), Ramos, Varane, Coentrao - Khedira, Xabi Alonso - Di María (45. Kaká), Özil (71. Pepe), Ronaldo - Higuaín.
Borussia Dortmund - Šachtar Doněck 3:0 (2:0)
Branky: 31. Felipe Santana, 37. Götze, 59. Blaszczykowski. Rozhodčí: Skomina (Slovin.). První zápas: 2:2, postoupil Dortmund.
Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotič, Felipe Santana, Schmelzer - Gündogan (82. Sahin), Bender (46. Kehl) - Blaszczykowski (70. Grosskreutz), Götze, Reus - Lewandowski.
Šachtar: Pjatov - Srna, Rakickij, Kucher, Rat - Fernandinho, Hübschman (82. Stěpaněnko) - Alex Teixeira, Mchitarjan, Taison (46. Douglas Costa) - Luiz Adriano.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články