Hlavní obsah

Mourinho po výhře Realu šokoval: Lepší tým prohrál, z naší hry jsem frustrován

Manchester/Praha

Z velmi náročného týdne, který má jeho Real za sebou, vyšel José Mourinho jako vítěz. Barcelonu vyřadil ze španělského Královského poháru, aby ji vzápětí porazil i v lize. V úterní noci se pak v Champions League zbavil Manchesteru United, dost možná nejvážnějšího soupeře, na kterého mohl na cestě za vysněným třetím triumfem portugalský kouč v madridských službách narazit. „Jsme šťastní, že jsme se kvalifikovali do čtvrtfinále, ale čekal jsem víc,“ prohlásil přesto Mourinho. „Nehráli jsme dobře a nezasloužili si vyhrát, z čehož jsem trochu frustrován,“ dodával do kamer Sky Sports.

Foto: Daniel Ochoa de Olza, ČTK/AP

Kouč Realu José Mourinho mohl být na Old Trafford spokojený, přesto měl k svému týmu výhrady.

Článek
Fotogalerie

„Odstranili jsme z cesty jednoho velkého soupeře. United jsou skuteční fotbaloví obři. Fyzicky, ale i psychicky. Fantastický tým, který má skvělého manažera schopného dát hráče dohromady a motivovat je," oddechl si Mourinho, že se mu podařilo s Realem přes Fergusonovy Rudé ďábly postoupit, i když i jemu je jasné, že šlo teprve o první překážku na cestě za vysněnou trofejí.

Je tady i Dortmund, varoval Mou

„Liga mistrů je plná dobrých týmů. Ať už to je postupující z duelu Milán - Barcelona, nebo Paris St. Germain, Valencie, Bayern. A je tady třeba i Dortmund, o němž nikdo nemluví. Já s ním hrál ve skupině a tvrdím, že má fantastické mužstvo," odmítl Mourinho spekulace, že to nejtěžší už má za sebou a cesta k třetímu vítězství v Lize mistrů se třetím týmem je tudíž volná.

„Je tu ještě mnoho překážek, ale zdolat tuhle bylo pro nás důležité. Už proto, že lepší tým prohrál," pravil Mou, kterou svou náklonnost k anglickému fotbalu a Siru Fergusonovi nijak netajil ani po partii na Old Trafford. „Manchester by si zasloužil účast ve čtvrtfinále," dodával.

Přitom Mourinhův tah s nasazením Modriče, který přišel na trávník tři minuty po vyloučení domácího Naniho, považují fotbaloví experti unissono za geniální a klíčový pro celý zápas. A nejen proto, že chorvatský legionář zařídil po sedmi minutách výstavní střelou vyrovnání.

Není něco v pořádku, když je gólman nejlepší

„Měl jsem pocit, že může změnit obraz hry a průběh utkání. Hlavně tím, že vnese do našeho projevu vlastnosti, jež nám do té doby chyběly," kvitoval Mourinho výkon Modriče. Jinak ovšem pro své svěřence příliš chvály neměl.

„Když je gólman nejlepším hráčem mužstva, není s naší hrou něco v pořádku. Ale fotbal už je takový," chválil vlastně jen brankáře Lópeze, kterého Real musel koupit narychlo ze Sevilly a jenž podal i v odvetě skvělý výkon. Několika skvostnými zákroky mužstvo skutečně podržel a pomalu se uzdravujícímu Casillasovi dal na vědomí, že s návratem mezi tyče to bude mít moc a moc těžké.

„Frustrován jsem byl hlavně z toho, že proti Barceloně jsme hráli úžasně dobře, takže jsem čekal i v Manchesteru od svého týmu jiný fotbal. Pochybuji, že bychom vyhráli a postoupili, kdyby se hrálo jedenáct proti jedenácti," přiznával Mourinho, který se pochopitelně nevyhnul otázkám dotýkajících se návratu do Anglie.

„Noc v Manchesteru ve mně znovu rozproudila lásku k anglickému fotbalu a jednoho dne bych se sem chtěl znovu vrátit. Pokud mě někdo bude chtít, budu zase zpátky," přiznával, jak moc mu fotbalové ostrovy přirostly k srdci.

Reklama