Hlavní obsah

Beckham smutným náhradníkem. Ancelotti ho chtěl poslat na hřiště, ale pak si to rozmyslel

David Beckham si na svůj comeback v Lize mistrů musí počkat minimálně do čtvrtfinále, kam s fotbalisty Paris Saint-Germain postoupil přes Valencii po domácí remíze 1:1. Kouč Carlo Ancelotti ho nechal jen mezi náhradníky a hvězdu týmu nakonec neposlal na hřiště ani na minutu.

Foto: Profimedia.cz

David Beckham na lavičce Paris St. Germain při odvetném osmifinálovém utkání Ligy mistrů proti Valencii.

Článek

Sedmatřicetiletý Beckham tak sledoval oboustranně průměrný zápas jen z lavičky náhradníků. Kouč se hájil tím, že jedno střídání ještě v první půli bylo vynucené a v samém závěru prý zase poslal do hry raději dalšího obránce.

„David se začal rozcvičovat před koncem první půle, aby nahradil Thiaga Mottu. Přemýšlel jsem mezi Beckhamem a Gameirem, a pak jsem se rozhodl pro Kevina. Kvůli tomu, že on je schopen dát týmu víc útočné síly," vysvětlil Ancelotti.

Beckham tak přišel o šanci na svůj 106. start v Lize mistrů, kterou si zahrál naposledy před třemi lety v dresu AC Milán. Britská média připomínají, že právě záložník, který ještě loni na podzim hrál americkou MLS, bude jako jediný držet prapor anglického fotbalu ve čtvrtfinále Ligy mistrů. Oba týmy z Manchesteru i Chelsea jsou ze hry a vyřazení Arsenalu, který doma v prvním zápase osmifinále prohrál s Bayernem 1:3, považují Britové příští týden za stoprocentní.

Distancovaný Ibrahimovic jen přihlížel

Pařížský tým, do jehož posil katarští vlastníci napumpovali od převzetí v červenci 2011 více než 200 miliónů liber, proti Valencii neoslnil. Zřejmě i proto, že mu v útoku chyběl distancovaný kanonýr Ibrahimovic. Přesto měl díky výhře ve Valencii 2:1 nahráno a postup doma pohlídal. Čtvrtfinále si PSG zahraje poprvé od roku 1995.

Italský stratég Carlo Ancelotti postoupil do čtvrtfinále Ligy mistrů už se čtvrtým klubem (před tím Juventus, AC Milán a Chelsea). Z dalších trenérů už to dokázal pouze José Mourinho. „Naším jasným cílem není vyhrát Ligu mistrů, to je strašně těžké. Jsme pokorní a chceme předvést v každém zápase to nejlepší. Na začátku soutěže mnozí říkali, že vůbec nevědí, co od nás očekávat. Ale vyhráli jsme skupinu, jsme ve čtvrtfinále a uvidíme, co bude dál," řekl Ancelotti.

„Proti Valencii jsme hlavně v první půli nehráli vůbec dobře. Probudil nás až inkasovaný gól po přestávce. Pak jsme se zlepšili a postup jsme nepustili. Pro klub je výborné, že po dlouhých osmnácti letech prošel do čtvrtfinále," dodal kouč PSG.

Reklama

Související témata: