Hlavní obsah

Žádná krize! Barcelona je schopná všeho, AC Milán můžeme vyřadit, věří Messi

Barcelona

Válec na soupeře a mašina na úspěchy se v posledních týdnech trochu zadrhává, fotbalová Barcelona se najednou zdá mnohem zranitelnější než dříve, ale podle největší hvězdy katalánského klubu Lionela Messiho nemůže být o nějaké krizi ani řeč. Nepochybuje o tom, že jeho Barca má na to vyřadit v úterní osmifinálové odvetě Ligy mistrů AC Milán, přestože si ze San Sira odvezla překvapující porážku 0:2.

Foto: Pepe Marin , Reuters

Lionel Messi věří, že Barcelona má na to vyřadit AC Milán.

Článek

Barcelona svým stylem plným vířivého pohybu, drtivé územní převahy a množstvím přesných přihrávek doslova ovládla svět, dokázala do šroubku rozebrat obranu i těch nejslavnějších velkoklubů, které byly leckdy poníženy do role učedníků. Jenže časy se pomalu mění.

V úvodním osmifinále Ligy mistrů dokázal AC Milán na svém stadiónu hru Barcy eliminovat, jejím hlavním hvězdám toho moc nedovolil a navíc vstřelil dva góly a do odvety si vypracoval velmi slibný náskok.

Co se mohlo zdát jako výjimka potvrzující pravidlo, se opakovalo v pohárovém i ligovém zápase s Realem Madrid. Hra katalánského týmu, který stále suverénně vede domácí ligu, jakoby najednou vázla a Real dvakrát po sobě zaslouženě vyhrál. Jednou dokonce vyloupil i barcelonský Nou Camp.

Máme stále 90 minut na obrat

„My ale rozhodně nejsme v žádné krizi. Prohráli jsme s AC Milán a Realem, dvěma skvělými kluby," odmítal problémy svého týmu Lionel Messi.

„Musím sice připustit, že jsme nehráli dobře, ale proti AC máme stále 90 minut na to, abychom situaci zvrátili. Určitě na to máme. Tenhle klub už ukázal v mnoha případech, že je schopen překonat jakoukoliv překážku," pokračoval nejlepší fotbalista světa.

Vůbec si nepřipouští, že by se italský tým mohl pomstít za loňské čtvrtfinálové vyřazení ve stejné soutěži. „Pro nás je teď velkou výzvou Milán porazit a postoupit do další fáze Champions League. V této sezóně toho chceme ještě hodně dosáhnout," vybízí Messi.

I Jordi Roura, asistent a záskok za nemocného trenéra Tita Vilanovu, věří, že Barcelona stále může pomýšlet na postup. „Po sérii špatných výsledků jsem si s týmem promluvil a absolvovali jsme hodně intenzivní týden. Na tréninku jsme tvrdě makali a hráči reagovali skvěle, byli odhodlaní ukázat bojovnost. Myslím, že to v úterý naplno předvedou," slibuje Roura.

Útok. Jiná možnost není

„V Itálii jsme prohráli s mužstvem, které bylo ten den lepší. Nevím s jakou přijede strategií, ale očekávám, že se bude snažit udržet dobrý výsledek z úvodního zápasu. My se určitě poženeme do útoku, protože nemáme jinou možnost, jak naši situaci zvrátit," uvědomuje si kouč.

Podle obránce Gerarda Piquého není na současném poklesu formy Barcelony nic neobvyklého a neměl by být překážkou k cestě do čtvrtfinále.

„Od té doby, co jsem v týmu, přišlo každý rok období, kdy jsme nebyli v nejlepší pohodě. Asi nám v posledních zápasech trochu chyběla jiskra. V úterý ale budeme mít připravené hřiště, které přesně sedí naší hře. Naši fanoušci zaplní stadión a semknou se s týmem. Milán bude pod tlakem a já věřím, že my situaci zvládneme lépe," nepochybuje Piqué.

Zápas Barcelony s AC Milán začíná v úterý ve 20:45 a v podrobné on-line reportáži ho můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: