Hlavní obsah

Ferguson si v Lize mistrů přeje AC Milán

LONDÝN

Trenér a manažer fotbalistů Manchesteru United Alex Ferguson má jasno o příštím soupeři svých svěřenců v Lize mistrů. Uznávaný skotský kouč je přesvědčen, že ve vyřazovací části prestižní fotbalové soutěže bude Manchesteru nalosován italský velkoklub AC Milán, vítěz Ligy mistrů z roku 2003. Los vyřazovací fáze soutěže proběhne v páteční poledne.

Foto: Internet

Alex Ferguson

Článek

AC Milán je mezi pěti celky, které pro Manchester v další fázi Ligy mistrů připadají v úvahu. Dalšími jsou Juventus Turín, Inter Milán, Monako a Bayer Leverkusen. "S Monakem, Interem i Leverkusenem už jsme dvakrát hráli... a s Juventusem jsme se střetli mnohokrát," řekl na internetových stránkách Manchesteru Ferguson.

Amerika je už zapomenuta

"Jediným týmem, který jsme dlouho nepotkali, je AC Milán... Proto si myslím, že bychom konečně mohli zkřížit naše cesty. Mám takový pocit, že k tomu dojde," svěřil se Ferguson, jenž během svých 18 let na Old Trafford ještě nikdy United proti Milánu v soutěžním utkání nevedl.

Přesto sílu vytouženého soupeře poznal na vlastní kůži a to při letošním letním soustředění United ve Spojených státech. Poslední červencový den se Manchester v East Rutherfordu utkal právě s AC Milán a byl to pro anglický tým smolný zápas. V poslední minutě totiž vyrovnal na 1:1 Ševčenko a v penaltovém rozstřelu pak Italové vyhráli 9:8.

Když se potkali, vyhráli Italové

V historii Ligy mistrů se oba kluby potkaly jen dvakrát, pokaždé to bylo v semifinále soutěže, a vždy vyhrál italský tým. Poprvé to bylo tři měsíce po letecké nehodě v roce 1958, kdy smrt v troskách letadla našel téměř celý anglický tým. Naposledy pak "rossoneri" zvítězili v roce 1969, a zmařili tak Manchesteru možnost trofej obhájit.

Zda se Ferguson dočká opravdu Milána, ukáže až los ve švýcarském Nyonu, který se uskuteční dnes v poledne. Jisté je jen to, že Manchester jako postupující z druhého místa bude hrát první zápas v únoru doma, odveta by se měla uskutečnit začátkem března na půdě soupeře.

Reklama