Hlavní obsah

Kouče Pellegriniho těší, že hráči Málagy neřeší pozdní výplaty, ale koncentrují se jen na fotbal

Málaga

Senzační tažení fotbalistů Málagy Ligou mistrů hned při jejich debutu v soutěži pokračuje. A to i přesto, že klub má kvůli dluhům pro následující sezónu zákaz startu v pohárové Evropě a hráči nedostávají včas peníze. Trenér Manuel Pellegrini si cení toho, že jsou hráči schopní se koncentrovat jen na fotbal a předvádět výkony, jako byl ten středeční, který přinesl výhru 2:0 a postup přes Porto.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Kouč Málagy Manuel Pellegrini se svým nejdražším klenotem Iskem.

Článek

"Tým si zaslouží ocenit za to, čeho v lize i Lize mistrů dosáhl. Hráči se soustředí jen na sport a všechny ostatní problémy nechávají stranou. Díky tomu je v kabině pozitivní atmosféra, která vyústila v tento postup," řekl Pellegrini.

Něco podobného zažil ve Villarrealu

Podobný úspěch zažil už v roce 2006, kdy dovedl jiný španělský klub Villarreal do semifinále Ligy mistrů. I tehdy to byla pro klub premiérová účast. "Něco podobného jsem zažil ve Villarrealu. Každé vítězství je cennější, když jste v soutěži poprvé. Nyní jsme mezi osmi nejlepšími a uděláme vše, co bude v našich silách, abychom prošli do semifinále," dodal Pellegrini.

Chilský kouč přišel do Málagy v roce 2010 v rámci projektu, který spustil katarský majitel. Společně po Evropě posbírali zkušené hráče jako Martína Demichelise, Jérémyho Toulalana, Joaquína, Javiera Saviolu či Júlia Baptistu.

Isco hlavním strůjcem úspěchu

Hlavním strůjcem současného úspěchu je však teprve dvacetiletý záložník Isco. Hráč považovaný za možná největší talent současného fotbalu zařídil i oba góly Málagy znamenající postup přes Porto. Nejprve parádní střelou sám skóroval a následně centrem připravil gól pro Roqueho Santa Cruze.

"Barcelona má Messiho, my máme Iska," prohlásil Toulalan. "Toto jsou zápasy, do kterých potřebujete velké osobnosti. My takovou máme, proto jsme postoupili," dodal.

Reklama

Související témata: