Hlavní obsah

Ibrahimovic z PSG vyzve Barcelonu s Messim, Bayern se střetne s Juventusem

Aktualizováno

Ve čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů se útočník Paris Saint-Germain Zlatan Ibrahimovic střetne proti Barceloně, ve které v minulosti působil. Loňský finalista Bayern Mnichov vyzve italský Juventus Turín. Další bundesligový celek Borussia Dortmund se postaví proti překvapení soutěže z Málagy a Real Madrid se do semifinále pokusí přejít přes turecký Galatasaray Istanbul. Rozhodl o tom los ve švýcarském Nyonu.

Foto: Martial Trezzini, ČTK/AP

Los čtvrtfinále Ligy mistrů

Článek

Souboj francouzského Paris Saint-Germain se španělským gigantem bude největším tahákem čtvrtfinálových zápasů. V útoku pařížského celku září švédský útočník Zlatan Ibrahimovic, který v katalánském celku působil v letech 2009 - 2010. V úvodním duelu však Ibrahimovic nastoupit nemůže kvůli červené kartě, kterou viděl v osmifinále. PSG v nedávné době posílila také hrající legenda David Beckham.

Barcelona je jako každý rok považovaná za jednoho z největších favoritů soutěže. Katalánský celek byl v osmifinále na pokraji vyřazení, když v úvodním zápase podlehl AC Milán 0:2, v odvetě však dokázala dvojzápas otočit i díky nejlepšímu fotbalistovi planety Lioneli Messimu, který vstřelil dva góly. Barcelona Ligu mistrů opanovala naposledy v sezóně 2010/2011.

"Střetneme se s týmem, který je nejlepší nejen kvůli obratu s Milánem, ale pro své úspěchy z posledních let. Není to jednoduché, ale to by nebyl žádný los. Paříž si zaslouží být součástí velké párty," prohlásil sportovní ředitel PSG Leonardo.

Bayern vyzve Juventus

Loňský finalista Bayern Mnichov v posledním utkání v soutěži podlehl ve své Allianz areně londýnskému Arsenalu, přesto však přes Rosického a spol. dokázal postoupit a i nadále zůstává jedním z hlavních favoritů.

Bavorský celek vyzve Juventus. Italský tým v loňském roce po dvou sedmých místech za sebou opanoval Serii A a v letošní sezóně v domácí soutěži dominuje. Herní vzestup dokazuje tým, který v Nyonu zastupoval Pavel Nedvěd, i v letošním ročníku. Italské nejvyšší soutěži jasně dominuje a úspěchem je i návrat do závěrečných bojů Champions League.

Jedna z nejtěžších možností, myslí Nedvěd

"Znám Juventus velmi dobře, v předchozích dvou letech jsem viděl velké množství zápasů Staré dámy. Vyhráli (italskou ligu) v loňském roce a vše nasvědčuje tomu, že ji vyhrají znovu. Momentálně jsou nejlepším týmem v Itálii se skvělým stadiónem," prohlásil trenér Bayernu Jupp Heynckess.

"Bayern je jeden z nejnáročnějších soupeřů, které jsme mohli dostat. Ale musíme tento los přijmout s radostí. Myslím, že Bayern je velmi podobný tým tomu, který vede Antonio Conte (Juventus - pozn. red.), a to v mnoha aspektech. Tím je pro nás situace ještě náročnější. Stále jsem však hrdý na Juventus, protože jsme se probojovali mezi osm nejlepších týmů v Evropě a jsme jediným italským zástupcem v soutěži. Užíváme si tuhle zkušenost a ve stejném duchu musíme pokračovat," prohlásil Nedvěd.

Ronaldo se představí v divokém Istanbulu

Real Madrid s hvězdným Cristianem Ronaldem se o postup do semifinále střetne s tureckým Galatasarayem, na jehož soupisce je stále český obránce Tomáš Ujfaluši, který po zranění kolena má potíže s meniskem. Real je však obrovským favoritem dvojzápasu. Proti svému bývalému klubu se postaví záložník Wesley Sneijder.

"Potřebujeme uhrát velmi dobrý domácí výsledek, protože víme, jak moc vám to jejich fanoušci umí znepříjemnit," upozornil ředitel madridského klubu Emilio Butragueňo. "Galatasaray překonal několik těžkých překážek a získáním Didiera Drogby se ohromně zlepšil," doplnil někdejší útočník.

Ve stejné roli jako Bílý balet bude také Borussia Dortmund. Německý celek ztrácí na první mužstvo bundesligy Bayern propastných dvacet bodů, všechny síly tak hodlá vynaložit do boje v Lize mistrů. Tým, v němž v minulosti zářili Tomáš Rosický a Jan Koller, se střetne s největším překvapením soutěže - španělskou Málagou, která se v úvodní sezóně v soutěži dokázala probojovat až do čtvrtfinále.

Úvodní zápasy se odehrají 2. a 3. dubna, odvety jsou na programu o týden později. Finále se odehraje 25. května v anglickém Wembley.

Los čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů:
První zápasy:
2. dubna: Paris St. Germain - FC Barcelona, Bayern Mnichov - Juventus Turín,
3. dubna: Málaga - Borussia Dortmund, Real Madrid - Galatasaray Istanbul (Tomáš Ujfaluši - zranění).
Odvety:
9. dubna: Borussia Dortmund - Málaga, Galatasaray Istanbul - Real Madrid,
10. dubna: FC Barcelona - Paris St. Germain, Juventus Turin - Bayern Mnichov.
Který tým vyhraje fotbalovou Ligu mistrů?
Barcelona
32,6 %
Bayern Mnichov
12 %
Borussia Dortmund
7,7 %
Galatasaray Istanbul
1,2 %
Juventus
5,8 %
Málaga
1,2 %
Paris Saint Germain
3,2 %
Real Madrid
36,3 %
Celkem hlasovalo 8340 čtenářů.

Reklama