Hlavní obsah

Zbabělci, rozčílil se Van Persie na UEFA, která posvětila vyloučení Naniho v duelu s Realem

Manchester

Žádné servítky si nebral útočník Manchesteru United Robin van Persie na adresu UEFA, která podpořila verdikt tureckého sudího Cuneyta Cakira, jenž v osmifinálové odvetě Ligy mistrů proti Realu Madrid vyloučil Portugalce Naniho. Real následně otočil z 0:1 na 2:1 a zajistil si postup do čtvrtfinále. Van Persie označil podporu UEFA tureckému rozhodčímu za „zbabělou“.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Záložník Manchesteru United Nani (druhý zleva) vidí červenou kartu v utkání proti Realu Madrid.

Článek

„Ta červená karta byla hodně nezasloužená. Nebylo to ani na žlutou. Nani s tím nemohl nic dělat, sotva se Arbeoly dotkl," vracel se Nizozemec k inkriminovanému zákroku.

Nani si při něm vysokou nohou zpracovával míč, rozběhnutého Arbelou nejspíš neviděl a nechtěně ho „sestřelil". Sudí k překvapení všech tasil rovnou červenou kartu, přestože se nejdříve zdálo, že zákrok projde bez karetního potrestání.

„Nejhorší je, že ho UEFA podpořila. To je prostě zbabělé, vůbec tomu nerozumím. Proč nejsou čestní a neřeknou, že to zkrátka neviděl," pokračoval ve zlobě Van Pesie.

Rozhodnutí sudího Cakira však podpořila mimo jiné i bývalá hvězda Manchesteru United Roy Keane či šéfka české komise rozhodčích Dagmar Damková.

„Už před zápasem jsem nechápal, že tenhle muž bude náš zápas rozhodovat. Takhle neznámý sudí, který neřídil velký zápas řadu měsíců," divil se nizozemský forvard. „Po zápase mi i kluci z Madridu říkali, že to rozhodně nebylo na červenou."

Real byl neškodný

Podle Van Persieho vyloučení Naniho celý zápas a souboj o postup hrubě ovlivnilo. United po dvou rychle inkasovaných brankách přišli o postup.

„Cítili jsme, že přidáme druhý gól (za stavu 1:0) a pak to bude pro Real hodně těžké, něco s tím udělat. Jenže rozhodčí vytáhl červenou. Real přitom do té doby nebyl vůbec nebezpečný. Jsem si jistý, že bychom si naše pozice udrželi," dodala hvězda Manchesteru United.

Reklama

Související témata: